Standard remizirao,  Genk lagano slavio

Šesto kolo Jupiler lige

Standard remizirao, Genk lagano slavio

S. Bošković

Odigrana su četiri susreta belgijske Jupiler lige u okviru šestog kola. Standard je prekinuo pobjednički niz, dok su Lokeren i Genk lagano slavili. 

Mouscron je u četvrtom kolu želio prekinuti niz od  tri ligaške utakmice bez osvojenog boda, i u tome su uspjeli. Remizirali su sa Standardom iz Liega 1:1. Gosti su poveli golom Knockearta u 23. minuti, a par minuta prije kraja prvog dijela igre Peyre je postavio konačnih 1:1.

 Domaća ekipa, i ako nije imala dominaciju pružila je dobru igru i mogu se nadati i prvoj pobjedi ove sezone u budučnosti. 

Genk je s 2:1 savladao Westerlo, te nakon dva kola bez pobjede uspjeli pobjediti. Buyens je nakon 11 minuta igre doveo domaćine u vodstvo, a Gounongbe poravna rezultat na 1:1 u 38 minuti.

Gosti nisu imali previše izglednih prilika, a Buffel je na asistenciju Buyensa nakon šest minuta igre u nastavku postavio konačnih 2:1. Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja.

Lokeren je protiv Mechelena opravdao ulogu favorita i slavio sa laganih 2:0. Domaća ekipa imala je dominaciju tokom svih 90 minuta, a golove su dali u završnici poluvremena.

Marić je u 41 minutu promašio penal, no onda je natrčao na odbijanac i zabio za 1:0. Opet se je igralo 40-ak minuta bez gola kada je u 88 minutu Ansah zabio za konačnih 2:0

Solidan meč ponudili su nam fudbaleri Waaslanda i Waregema. Bolji su bili domaći igrači koji su pobjedili sa 2:1. Myny je u 38' minutu donio prednost domaćem timu, a Leye je u 47' minutu poravnao na 1:1. Ipak, Gano u 81 minutu donosi sva tri boda Waaslandu.

Prvih šest ekipa na ljestvici ima po sedam bodova, ali neke ekipe imaju utakmicu manje.


Belgijska Jupiler liga, šesto kolo:

Mouscron Peruwelz-Standard Liege 1:1 (Peyre 42', Knockaert 23')

Genk-Westerlo 2:1 (Buyens 11', Buffel 51'. Gounogbe 39')

Lokeren-KV Mechelen 2:0 (Marić 41', Ansah 88')

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Waasland-Bevereen-Waregem 2:1 (Myny 38', Gano 81' Leye 46')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti