Starčević: Zrinjski je ipak i pored krize bolji tim, Žižović: Bolje smo se snašli na teškom terenu
Žižović i Starčević su dali svoje viđenje meča

Treneri oba tima govorili na press konferenciji nakon završetka meča

Starčević: Zrinjski je ipak i pored krize bolji tim, Žižović: Bolje smo se snašli na teškom terenu

S. Pašalić

Zrinjski je u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH na svom terenu savladao Radnik iz Bijeljine sa minimalnih 1:0.

Plemići su slavili golom Šovšića koji je u 61. minuti majstorski pogodio i ispostavilo se na kraju donio sva tri boda svom timu.

Nakon završetka utakmice treneri oba tima su govorili na press konferenciji, a prvi se obratio trener gostiju Slobodan Starčević.

"Ja bih prvo čestitao kolegi Žižoviću na pobjedi, na tri boda, veoma bitna za Zrinjski i želim mu da ih bude što više u njegovom ovdje bivstvovanju ovdje u Zrinjskom"

"Mi smo pokušali da kroz jedan defanzvan blok sebe dovedemo u poziciju da mi završimo ovaj dio prvenstva bez poraza. Mislim da smo to dobro radili sve do 60. minute kada je Šovšić postigao eurogol. Poslije toga smo mi pokušali nešto da uradimo, napravili smo izmjene, međutim mislim da u ovom trenutku naša kvaliteta nije dostatna da jednoj iako u rezultatskoj krizi kvalitetnoj ekipi Zrinjskog napravimo ikakvu štetu."

"Ja sam rekao, mi smo odigrali ove tri utakmice kako smo odigrali, sada imam neku jasniju sliku što se tiče i kadra i atmosfere u Radniku i iskoristit ćemo maksimalno ove tri utakmice za analizu i pripremu da mi sebe dovedemo u zonu konkurentnosti što se tiče ovih velikih klubova u Bosni i Hercegovini"

Nakon trenera Radnika, govorio je i trener Zrinjskog, Mladen Žižović.

"Mislim da smo iz htijenja, volje i zalaganja došli do za nas veoma bitna tri boda. Uz to htijenje, kada ga imate dođe i kvaliteta u ovom momentu. Mislim po izrazito teškom terenu da smo se bolje snašli. Nismo mogli da probijemo taj defanzvni blok iako smo prvo poluvrijeme imali jednu-dvije situacije, ali imao je i Radnik"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dogovorili smo se na poluvremenu da nemamo šta zamjeriti, da nastavimo ovako, znali smo da će doći jedna ili dvije situacije, da će se Radnik pokušat otvoriti i da to riješimo. Uspjeli smo zabiti gol. Poslije toga moramo bolje završiti utakmicu, da ne uđemo u neku rezultatsku neizvjesnost..."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zrinja1905
Da nije bezmudih igraca ,i da je vise navijca koji su razočarani i ne zele gledati manekene primio bi ti peticu,a ne najavljivao pobjedu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti