Statistika je jasna: Defanzivci Barce su pored Edina izgledali smiješno
Uništio je protivničke fudbalere (Foto: EPA)

Dominantna partija bh. napadača

Statistika je jasna: Defanzivci Barce su pored Edina izgledali smiješno

Midhat Šljivak

Edin Džeko vodio je sinoć Romu do velikog trijumfa nad Barcelonom (3:0).

Bh. dijamant je upisao gol i asistenciju (izboren penal) u pobjedi koja je Vučicu odvela u polufinale Lige prvaka, a Edin je u ovom duelu bio potpuno dominantan u odnosu na štopere katalonskog velikana.

Gerard Pique i Samuel Umtiti važe za ponajbolje defanzivce svijeta, ali su protiv Džeke sinoć bili apsolutno nemoćni i izgledali su u pojedinim situacijama zaista smiješno.

Koliko je Edin bio dominantan u odnosu na defanzivni red Barce govori i statistički podatak po kojem je bh. fudbaler imao pet zračnih duela sa igračima Barcelone i nijedan nije izgubio.

Također, po izboru svih relevantnih svjetskih medijama Džeko je proglašen za igrača utakmice, što je bez ikakve dileme i bio.

Fudbaleri rimskog tima slavili su veliku pobjedu do dugo u noć, a sasvim sigurno sa nestrpljenjem čekaju petak i izvlačenje polufinalnih parova gdje im slijedi još jedan veliki rival.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa ovakvim Džekom i sa pristupom igri od sinoć, Roma može dobiti apsolutno sve timove koji se nađu u žrijebu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amcibald
Nije asistencija, nego je izborio penal.
2 15
Realosmadridos
Aha moze dobit sve timove smiješno
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi