Dženis Merdić ostavio Steel City u igri za plasman u Drugu ligu FBiH
Vatren derbi odigran je između Nemile i Steel Cityja, a na kraju je junak bio Dženis Merdić koji je odbranio penal i sačuvao bod za Čelični Grad.

Odigran sjajan derbi

Dženis Merdić ostavio Steel City u igri za plasman u Drugu ligu FBiH

E. Ganibegović

Pobjednik Kantonalne lige ZDK izborit će plasman u Drugu ligu FBiH - Centar, a danas je odigran derbi između dvije prvoplasirane ekipe u toj ligi. Junak je na kraju bio golman Dženis Merdić.

U okviru 14. kola Kantonalne lige ZDK danas su se na Kamberovića polju u Zenici sastali Čelični grad - Steel City i Nemila. Krajnji rezultat glasio je 0:0. 

Bila je to utakmica dvije ekipe koje zauzimaju prve dvije pozicije u ligi i koje se paralelno bore za prvo mjesto koje vodi u viši rang, odnosno Drugu ligu FBiH - Centar.

Domaći tim imao je nekoliko izglednih prilika, no nisu uspjeli realizovati niti jednu i doći do trijumfa koji bi ih dodatno približio cilju, a to je prvo mjesto.

S druge strane, ni gosti nisu baš briljirali kada je realizacija u pitanju. Imali su pogođenu prečku, a sjajnu šansu imao je i Dedić kojem je domaći golman odbranio šut.

Upravo je golman domaće ekipe, Dženis Merdić, nekadašnji golman kakanjskog Rudara, na kraju bio i junak domaće ekipe, te sačuvao bod Steel Cityju.

Oglasi

Igrala se 86. minuta kada je Imamović, kapiten Nemile, preuzeo odgovornost za penal, no Merdić mu dva puta brani udarac i postaje junak svog tima.

Nemila je i dalje na prvom mjestu s 36 bodova. Steel City ima 33, no sada toliko ima i Liješeva nakon pobjede kod Proletera od 0:3 i ova tri tima će se do samog kraja boriti za prvo mjesto.

U 15. kolu Steel City će u goste kod Zmaja, Nemila će biti domaćin Napredku, dok će Liješeva dočekati Sporting. 

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Kantonalna liga ZDK, 14. kolo:

Steel City - Nemila 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi