Pioli svjestan da Milan još "ništa nije napravio"

Trener Rossonera oprezan

Pioli svjestan da Milan još "ništa nije napravio"

Edmir Škorić

Trener Milana Stefano Pioli zna da je Milan jako blizu plasmana u Ligu prvaka, ali da još uvijek nije sve gotovo.

Milan je u nedjelju navečer u Torinu s 3:0 deklasirao Juventus i tom se pobjedom primakao Ligi prvaka koju godinama čekaju na San Siru, no crveno-crnima nedostaju barem još dvije pobjede na preostala tri meča (Torino, Cagliari i Atalanta).

Suta navečer Milan gostuje u Torinu i tu dakako samo pobjeda dolazi u obzir, a u tom duelu neće biti povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića.

"Moramo imati ravnotežu. Nije nas demolizirao poraz od Lazija, neće ni ova pobjeda nad Juventusom. Ne smije nas to omesti, ne smijemo izgubiti naš fokus. Nama je potrebno još bodova. Imamo vjernu, svjesni smo svega, ali još ništa nismo uradili", rekao je Pioli na press konferenciji.

“Moći ćemo slaviti tek kad stignemo do Lige prvaka. Vrijeme je da zadržimo ovaj stav. Ne bojim se euforije, ali brinem jer detalji uvijek mogu odrediti utakmicu i imamo nekih poteškoća. Sutrašnja utakmica bit će drugačija od nedjeljne, a protivnici igraju s drugačiji sustavom i stavom, tako da će sve ovisiti o mojim odlukama i izborima", dodao je Pioli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se također nada da će i Milanovi rivali napraviti poneki kiks. Napoli večeras dočekuje Udinese, ostali igraju sutra.

"Bilo bi dobro, ali moramo ipak da se usredotočimo na sebe i na svoju igru", poručuje strateg Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi