Prošao kroz pakao kada je došao u Mostar, ali danas je konačno ugledao svjetlo na kraju tunela

Barou dobio sjajne vijesti

Prošao kroz pakao kada je došao u Mostar, ali danas je konačno ugledao svjetlo na kraju tunela

Endin Čaušević

Mladi igrač iz Obale Slonovače, Stephane Joel Barou, konačno je riješio sve probleme i dobio je dozvolu da nastupa u dresu Veleža.

Barou se mostarskom klubu priključio još početkom ove godine kada je Velež bio u Turskoj na zimskim pripremama, te je na probi zadovoljio ukuse stručnog štaba i odlučili su mu pružiti priliku.

Međutim, po dolasku u Bosnu i Hercegovinu sve je krenulo nizbrdo za ovog 19-godišnjaka nakon optužbio koje su šokirale bh. javnost.

Naime, Barou je krajem marta uhapšen zbog optužbi za silovanje. Dok je čekao dozvolu da nastupa za Velež on je priveden na saslušanje jer je bio optužen za silovanje maloljetnice.

Međutim, prije tri mjeseca su za njega stigle odlične vijesti jer je oslobođen ovih optužbi i konačno je dobio dozvolu da trenira s igračima Veleža.

Barou se ljetos priključio ekipi na pripremama na Kupresu pred ovu sezonu, ali nije bio još uvijek u sastavu Rođenih.

Ipak, Velež je jutros obradovao navijače objavom da je Barou konačno registrovan i ima pravo nastupa nakon pakla kojeg je prošao nakon što je došao u Mostar.

"Nakon uspješno realizovanih brojnih neophodnih administrativnih procedura, Fudbalski klub Velež Mostar obavještava navijače, sponzore i prijatelje Kluba da je Stephane Joel Barou (2003.) iz Obale Slonovače od danas i zvanično upisan u registraciju kao igrač našeg Kluba, te će se nalaziti na raspolaganju našem stručnom štabu", saopštili su iz Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon reprezentativne pauze danas se nastavlja Premijer liga utakmicama 12. kola, a Velež će u Gabeli dočekati ekipu Posušja.

Utakmica Veleža i Posušja igra se danas od 15 sati i bit će zanimljivo da li će Amar Osim pružiti priliku ovom 19-godišnjaku da konačno upiše debi u dresu mostarskog kluba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
To je naša nova CRNA MAMBA.IDEMO ROĐENI
4 1
Klicko
@Mostarac94 brat eo ga napokon
Čuvaj se ti meni da te ovaj crnjo ne zaskoči negdje hehhe
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi