Sterling se oglasio nakon što je izbačen iz ekipe za meč protiv Crne Gore

Objasnio šta se desilo

Sterling se oglasio nakon što je izbačen iz ekipe za meč protiv Crne Gore

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Engleske, Gareth Southgate, saopštio je da Raheem Sterling neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Engleske.

Sterling je imao sukob sa saigračem Joeom Gomezom nakon čega je odlučeno da neće u četvrtak biti u konkurenciji za meč protiv Crne Gore. Sterling i Gomez nastavili su tako sukob koji su počeli u nedjelju na meču Liverpoola i Manchester Cityja.

Sve je počelo verbalnim okršajem nakon što je Sterling dobacio nekoliko stvari Gomezu, ali su njihovi saigrači odmah reagovali i spriječili neki veći incident.

Southgate je razgovarao potom s cijelim timom i odlučio da Sterling neće igrati protiv Crne Gore iako je sigurno trenutno najbolji engleski fudbaler. Sterling se oglasio nakon svega i objasnio šta se dešavalo na jučerašnjem treningu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trenutno smo u fazi kada su emocije veoma jake nakon derbija i ja sam čovjek koji prizna kada me takve stvari savladaju. Joe Gomez i ja smo dobri i razumijemo se. To je bila stvar koja je trajala 5-10 sekundi. To je sada iza nas i nećemo ovo praviti većim nego što jeste", rekao je Sterling.

Top Komentari

Madridista
Bilmezu, pročitaj prvu rečenicu koju si napisao...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi