"Šteta je što Koulibaly još nije napravio veliki transfer"

Tako smatra jedan od zaslužnijih što je Senegalac svojevremeno stigao u Napoli

"Šteta je što Koulibaly još nije napravio veliki transfer"

Kalidou Koulibaly je odavno izrastao u jednog od najboljih štopera u Evropi, a odavno se i povezuje sa napuštanjem Napolija uz astronomsku naknadu.

Dirk Degrean je bio sportski direktor Genka u vrijeme kada je Koulibaly napustio belgijski tim i prešao u Napoli i bio je jedan od onih koji su pomogli Senegalcu da ostvari veliki transfer.

Večeras, u okviru LP, igraju upravo Napoli i Genk, a pred ovu utamicu Dirk Degraen je govorio upravo o Koulibalyju i istakao da mu je žao što još uvijek nije napravio transfer o kojem se toliko špekuliše.

"Njegov transfer u Napoli je dostigao cifru od 10 miliona eura, sa bonusima... BIo je to posao koji je realizovan i zahvaljujući De Laurentiisu (prvi čovjek Napolija). Do tada je zarađivao 1500 eura mjesečno", izjavio je Degraen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jučer smo se sastali i uz piće proveli zajedno 45 minuta. Mislim da je on jedan od najboljih defanzivaca na svijetu", izjavio je Degraen, pa dodao:

"Šteta je što još uvijek nije napravio korak više ka nekom velikom evropskom klubu. Mislim da će svima biti teško da ga kupe od De Laurentiisa."

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
I meni je zao :( najbolji stoper svijeta ne zasluzuje da igra u napoliju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi