Stevanović zaključao vrata i spasio Čapljinu: Dobio sam samopouzdanje i pokazao kvalitete!

Mladi golman će dugo pamtiti drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH

Stevanović zaključao vrata i spasio Čapljinu: Dobio sam samopouzdanje i pokazao kvalitete!

S. Mlaćo

U triler završnici koju je ponudila borba za opstanak u Prvoj ligi FBiH nogometaši Čapljine imali su razloga za zadovoljstvo. Čapljinci su na kraju izborili opstanak i zadovoljni odlaze na zasluženu pauzu.

Pred sami kraj se činilo da će timu sa Bjelava trebati pravo čudo za opstanak, no stručni štab i nogometaši 'skupili' su redove i na kraju se radovali.

Jedan od ključnih poteza stručnog štaba Čapljinaca svakako je bilo promjena na golu. Šansu je u u drugom dijelu ludog meča protiv Goražda (4:3) dobio Stefan Stevanović i od tada zacementirao svoje mjesto na golu. Goražde je nakon prvog dijela vodilo 3:1.

Do kraja ja branio na svim utakmicama i sa pravom ima razloga za zadovoljstvo.

"Bilo je veoma uzbudljivo. Vodili smo grčevitu borbu za opstanak, bila je teška situacija kojoj smo pristupili maksimalno skoncentrisano i ozbiljno, te na kraju ostvarili cilj, odnosno ostali u ligi", priča Stevanović za SportSport.ba.

Potpuno neočekivano je dobio šansu protiv Goražda kada se činilo da čapljinski brod tone ka Drugoj ligi Jug. Postao je junak svog tima i pun samopouzdanja briljirao do kraja sezone.

"Dobio sam priliku na poluvremenu što je sasvim čudno za jednog golmana. Trener je imao povjerenja u mene što se ispostavilo kao jedna od ključnih situacija za opstanak. Nakon što sam stao na gol u sedam utakmica smo pobijedili čak pet, a tri puta sam mrežu sačuvao netaknutom. Naravno da sam zbog toga sretan, te i zbog izborenog opstanka. Pružajući kvalitetne partije dobio sam mnogo samopouzdanja za nastavak karijere".

Tek su mu 22. godine i svjestan je da pred sobom ima veliku priliku da svoj kvalitet pokaže i u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imam dosta planova za budućnost, ali neka to ide korak po korak. Dobio sam veliki broj ponuda za ovdje, ali i inostranstvo, međutim trenutno ne želim da razmišljam o tome kako mi ne bi stvarao pritisak. Sada želim da dodatno poradim na sebi, pa da na kraju svega odlučim šta je najbolje za mene", ističe Stevanović, te dodaje.

"Hvala trenerima i saigračima za podršku u dobrim, ali i lošim momentima sezone koju smo zajedno izgurali do kraja".

Top Komentari

tesanjcity
Citam komentare za nas bh fudbal i cudim se ko to sve objavljuje. Ili nepoznaje situaciju u nasem fudbalu ili ne zeli da zna. Premijer liga i nekako al federalna liga da nije smjesna bila bi tragedija.De ba ljudi-neki se hvale postenjem,neki obranama spasaju klub od ispadanja a neki su toliko superiorni pa ulaze u premijer ligu. Izgleda da se vise igralo van terena koji su u katastrofalnom stanju -kako gore navedeni tako i ostali.Mozes da lazes one koji ne prate al onih 10 do 20 s tribina tesko jarane.Cini mi se da su oni koji su igrali posteno na kraju izbaceni. Pogledajte i nase stadione koji sve vise i vise lice na pasnjake.Nesto mora da se mijenja da bi nas fudbal bio zanimljiv .Pogledaj tabelu i bod razliku od 3. do 14. mjesta i trenutnu formu na temelju rezultata.Smjesno.Selam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi