Steve Holland mijenja Sarrija u Chelseaju?
(Foto: EPA)

Dugogodišnji asistent konačno na klupi prvog tima?

Steve Holland mijenja Sarrija u Chelseaju?

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri vjerovatno će napustiti klupu Chelseaja.

Sarri je navodno već odlučio da prihvati ponutu prvaka Italije Juventusa i da trenersku karijeru nastavi u ovom timu, a to Chelsea ostavlja bez menadžera u narednoj sezoni.

Ipak, rukovodstvo kluba sa Stamford Bridgea je spremno da reaguje ako Sarri zaista napusti klupu i već imaju zamjenu za njega.

To će biti aktuelni pomoćnik selektora Engleske Garetha Southgatea, Steve Holland. Radi se o čovjeku koji je godinama bio pomoćnik u Chelseaju, a sada bi konačno mogao dobiti šansu da samostalno vodi ekipu.

Holland je imao ulugu asistenta čak sedam godina. Radio je sa Carlom Ancelottijem, Rafom Benitezom, Joseom Mourinhom i Antoniom Conteom i veoma je cijenjen u londonskom klubu.

Ovaj 49-godišnjak se rastao sa Plavcima 2016. godine. Odlučio se potpuno posvetiti radu sa Soutghateom, gdje također ima ulogu asistenta.

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti kako bi se Holland snašao u ulozi menadžera, ali vjerovatno bi on bio samo privremeno rješenje, dok se ne nađe dugoročna opcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao pomoćnik je ovaj trener osvojio šest trofeja sa Chelseajem, među kojima su trofeji Evropa lige i Lige prvaka, dvije šampionske titule, Liga Kup i FA Kup.

Vidjet ćemo koliko može napraviti kao trener prvog tima...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Sarri mora ostati jedini moze napraviti nesto sa mladim igracima poput Pulisica, Hudson - Odija, Loftus - Cheeka, Reece Jamesa, Tammya Abrahama, Masona Mounta pa i ovim starijim Zoumu, Christiansena, Bakayoka i Michyja.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi