Steve Mc Laren: Utakmica s Hrvatskom me zamalo ubila

Bivši engleski izbornik zatražio i pomoć psihologa

Steve Mc Laren: Utakmica s Hrvatskom me zamalo ubila

Svi ljubitelji nogometa, a posebno navijači hrvatske nogometne reprezentacije sjećaju se prizora Stevea McLarena kako s kišobranom u ruci izgubljeno gleda poraz engleske reprezentacije protiv Vatrenih.

Momčad Slavena Bilića slavila je 3:2 prije gotovo 13 godina na Wembleyju i zatvorila Englezima vrata Eura, a McLarenu dodijelila otkaz.

“Utakmica s Hrvatskom gotovo me ubila, ali sam preživio. Definitivno je to bio najteži trenutak moje karijere. No, sve se događa s razlogom, postao sam odlučniji. Promijenio sam se”, priznao je svojevremeno McLaren kojeg su engleski mediji nazvali “budala s kišobranom”.

Pobjedom Hrvatske, na Euro 2008. su otišli Rusi, a Englezi su ostali kod kuće. McLaren se u subotu navečer još jednom prisjetio tog poraza u razgovoru za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sjećam se kako sam nakon te utakmice pitao psihologa kako da iz ovoga izađem u komadu. Nije mi bilo ugodno napustiti kuću, spavaću sobu, biti među ljudima. Psiholog mi je samo rekao: "Otiđi u pećinu, zaključaj se na sedam ili deset dana, zapiši svoja iskustva, što god si naučio, dobro i loše, zatvori tu knjigu i nastavi s trenerskim poslom", rekao je McLaren pa dodao:

"Da nisam imao nekoga da mi to kaže, ne bih to napravio. Ali na kraju sam upravo to napravio. To mi je bila trauma i jedino ako shvatiš da imaš problem možeš se oporaviti i potražiti pomoć. Morate pričati o tome i biti iskreni oko toga."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi