Pred očima brojnih svjedoka: Napadač Ajaxa nokautirao navijača ispred stadiona

Nešto mu je dobacio

Pred očima brojnih svjedoka: Napadač Ajaxa nokautirao navijača ispred stadiona

E. Škorić
Teme:

Nogometaš Ajaxa Steven Berghuis zadao je snažan udarac jednom navijaču nakon utakmice Twente - Ajax u nedjelju.

Napadač Ajaxa nije se suzdržao neposredno prije ulaska u autobus i žestoko je nasrnuo te udario navijača koji mu je očito nešto dobacivao. Navodno je žrtva pristalica Twentea, protiv kojeg je danas igrao.

Za sada nije poznato što je Berghuisu navijač rekao i zašto je reprezentativac Nizozemske tako burno reagovao, ali bilo je na desetine navijača iza ograde koji su svjedočili ovom neočekivanom potezu napadača.

Neposredno prije toga, Ajax je završio sezonu na razočaravajući način porazom 3:1 od Twentea. Klub iz Amsterdama završio je na trećem mjestu i stoga neće biti u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Naravno, navijači su nezadovoljni sezonom, a čini se da su i igrači pod velikom nervozom, što se vidjelo na Berghuisu danas.

Oglasi

Nema sumnje da će sada biti pritisaka na Ajax da reaguje i da suspenduje svog igrača, te da ga adekvatno kazni, a nije isključeno da će biti otvorena istraga o cijelom slučaju.

Berghuis je u Ajax došao u ljeto 2021. godine iz Feyenoorda, a ranije je igrao u Engleskoj za Watford.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

31-godišnjak je ove sezone u dresu Ajaxa upisao ukupno 42 nastupa u svim takmičenjima te je dao 11 golova uz 11 asistencija.

U karijeri je osvajao trofeje, ali najvažniji su dva naslova prvaka Nizozemske sa bivšim klubom Feyenoordom, a ima i tri Kupa Nizozemske - dva sa AZ Alkmaarom i jedan sa Feyenoordom.

Top Komentari

nakopitam
Ovako je mirza varesanovic na kosevu nokautirao nekoliko takozvanih hordasa
2 0
nakopitam
Lijepo od njega
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi