Huligani prekinuli utakmicu Groningena i Ajaxa!

Ubacivali razne predmete

Huligani prekinuli utakmicu Groningena i Ajaxa!

E. Oštraković

Utakmica između Groningena i Ajaxa prekinuta je u devetoj minut, nakon što su navijaču po drugi put počei da ubacuju petarde i baklje na teren.

Problemi sa navijačima u nizozemskom fudbalu se nastavljaju. Prema prvim informacijama utakmica neće biti nastavljena nakon ovoga.

Prvo su u šestoj minuti pri rezultatu 0:0 ubačene dimne mombe na teren od strane navijača Groningena, ali utakmica je natavljena.

Veoma kratko nakon toga, navijač je utrčao na teren i imao je baner na kojem je pisalo da traži od uprave da napusti klub.

Taman što je utakmica nastavljena ponovo su ubačene dimne bombe, petarde i razni vatrometi, te je utakmica prekinuta.

Oglasi

Slične scene viđene su i jučer u Nizozemskoj.

Naime, nakon što je utakmica dva puta prekinuta zbog ubacivanja predmeta sa tribina, fudbaleri su odlučili da ne žele nastaviti igrati utakmicu.

Dok je Zakaria Labyad slavio gol za 2:0 razni predmeti su ubačeni u teren i činilo se da će glavni sudija prekinuti utakmicu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, nakon konsultacija sa delegatom, te sa predstavnicima domaće ekipe odlučeno je da se utakmica odigra do kraja, ali da igrači niti jedne ekipe ne igraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi