Legendu više niko ne cijeni: Edwin van der Sar je doživio pravo poniženje od vlastitih navijača

Uzalud sve što je uradio ranije...

Legendu više niko ne cijeni: Edwin van der Sar je doživio pravo poniženje od vlastitih navijača

E. Škorić

Edwin van der Sar, legendarni nizozemski golman  koji je svojevremeno branio za Ajax, Juventus, Fulham i Manchester United, doživio je neprijatne scene u završnici sezone kao generalni direktor kluba iz Amsterdama.

Generalni direktor Ajaxa uzeo je riječ u Johan Cruijff Areni kako bi se oprostio od pomoćnog trenera Michaela Reizigera i trećeg golmana Maartena Stekelenburga.

Međutim, veći dio navijača Ajaxa počeo je da mu zviždi, a razlog je taj što upravo njega neki navijači smatraju odgovornim za katastrofalnu sezonu kroz koju Amsterdamci prolaze. Reiziger i Stekelenburg ipak su dobili glasan pljesak s tribina.

Ajax je godinama dominirao u Nizozemskoj, bio jako dobra i u Ligi prvaka, ali ove sezone je podbacio. Nakon odlaska Erika ten Haga u Manchester United, klub je počeo da tone.

Klub je trenutno treći u Erediviziji, remiziravši na devet utakmica i četiri puta je izgubnio. Poraženi su na jedanaesterce od strane PSV-a u finalu Kupa i ispali su u Evropsku ligu nakon loših partija u Ligi prvaka.

Ova sezona je u oštrom kontrastu s njihovim vremenom s Ten Hagom na čelu, kada su osvojili posljednja tri domaća naslova zaredom.

Oglasi

Van der Sar je unaprijeđen u svoju izvršnu ulogu još u novembru 2016. nakon što je četiri godine ranije bio imenovan direktorom marketinga.

Možda je njihovo najveće postignuće do danas bila nevjerojatna kampanja Lige prvaka 2018/19, gdje je mlada i uzbudljiva postava kluba slavno stigla do polufinalne faze.

Van der Sar je imao blistave sezone kao jedan od čelnih ljudi u Ajaxu, ali trenutno stvari ne idu onako kako bi to želio i on, ali i svi navijači slavnog nizozemskog tima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nizozemac je nastupio 312 puta u Ajaxu, osvojivši trinaest velikih odličja uključujući četiri ligaška naslova, Kup Uefa i trofej Lige prvaka 1995. Ipak, čini se da je njegovoj ostavštini kao igrača suđeno da bude trajno ukaljana.

Ajaxu u posljednjem kolu slijedi gostovanje kod Twentea i klub mora da osvoji barem bod da se plasira u Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije