Nizozemac se izvinio nakon što je patosirao navijača, ali ne žali: "Misle da mogu šta hoće"
Nizozemski fudbaler nije više želio trpiti uvrede i odlučio je reagovati (Foto: Screenshot)

Steven Berghuis sasvim iskreno

Nizozemac se izvinio nakon što je patosirao navijača, ali ne žali: "Misle da mogu šta hoće"

M. Šljivak

Fudbaler Ajaxa Steven Berghuis napravio je danas težak incident. On je nakon utakmice protiv Twentea udario jednog od navijača koji je, prema određenim informacijama, rasistički uvrijedio njegovog saigrača Briana Brobbeyja.

Steven Berghuis žestoko je reagovao na provokaciju navijača nakon današnje utakmice u Enschedeu. Odlučio je koristiti pesnice protiv navijača koji je navodno na rasnoj osnovi uvrijedio Briana Brobbeyja.

Berghuis se nakon incidenta oglasio. Ističe kako zna da je pogriješio, ali da više jednostavno ne može trpiti uvrede koje su konstantne.

"Žao mi je. Nisam trebao ovako reagovati", rekao je Berghuis i nastavio je:

"Nakon svake utakmice u gostima konstantno nas 'gađaju' psovkama. To rade čak i kada odvojimo vrijeme za navijače koji žele autogram. Na to sam navikao, ali ljudi smatraju da mogu vikati šta im je volja."

"Moj odgovor danas nije riješio ništa. Znam to dobro i nema opravdanja jer sam ipak igrač Ajaxa."

Oglasi

Oglasio se i Ajax. Klub je saopštio kako je Berghuis već kažnjen.

"Steven je reagovao na pogrešan način. Odmah je obavijestio Johna Heitingu i odmah se izvinio. Razgovarao je sa svima, željeli su čuti njegovu stranu priče i zaključak je da je pogriješio. Ajax ne opravdava ovakve scene i on je kažnjen", poruka je iz amsterdamskog velikana.

Steven Berghuis ove je sezone bio na čestim udarima navijača. Čak i navijači Ajaxa su često znali da ga vrijeđaju i on je danas jednostavno pukao.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Iskusni 31-godišnji ofanzivac ove sezone je nastupio u 42 utakmice i ostvario je učinak od 11 golova i 11 asistencija.

To međutim nije pomoglo Ajaxu koji je ostao bez plasmana u Ligu prvaka. Sezonu su završili kao treći igrat će u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi