Steven Gerrard tri puta odbio poziv Josea Mourinha, imao je poseban razlog

Nije želio izdati svoj tim

Steven Gerrard tri puta odbio poziv Josea Mourinha, imao je poseban razlog

E. Škorić

Legenda Liverpoola Steven Gerrard priznao je da je tri puta u karijeri imao priliku potpisati za timove Josea Mourinha, ali svaki put je odbio poziv Portugalca.

41-godišnji bivši engleski veznjak proveo je većinu svoje seniorske igračke karijere na Anfieldu, mada je karijeru okončao u SAD-u igrajući za LA Galaxy. Svojevremeno jedan od najboljih veznjaka svijeta bio je lojalan Redsima, zbog čega je odbijao pozive drugih timova.

Kao igrač je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA, dva FA kupa i tri Liga kupa. Jedino što mu nedostaje i zbog čega će uvijek žaliti je titula sa Liverpoolom u Premier ligi.

Junak Redsa, koji se smatra jednim od najboljih veznjaka Premier lige svih vremena, zabio je 186 golova i upisao 150 asistencija u 710 nastupa za Liverpool.

On je za Josea Mourinha bio jedan od "omiljenih rivala", a i sam Gerrard je imao ogromno poštovanje prema Mourinhu, koji ga je želio dok je trenirao Chelsea, Inter i Real Madrid. No, transferi nikako nisu bili mogući, Gerrard je to uvijek znao.

"Imam veliko poštovanje prema Joseu. On je jedan od najboljih menadžera na svijetu, za mene osobno i najbolji i tri puta sam mogao da potpišem za njegove timove, no nisam to učinio jer sam ja navijač Liverpoola. Često sam okretao glavu od njega, ali to je bilo samo zato što je Liverpool jedini klub u mom srcu", poručio je Gerrard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gerrarda su pitali je li se ikada zapitao šta bi se moglo dogoditi da je pratio Mourinha u Inter, Chelsea ili Madrid, ali jedna od legendi Premier lige tvrdi da bi sve bilo nevažno naspram trofeja koje je osvojio u dresu Liverpoola.

"Uvijek više znači kada pobjeđuješ za svoj narod", jasan je bio Gerrard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi