Stigao kao veliko pojačanje, a nakon samo šest mjeseci napušta Inter?

Keita nije baš opravdao očekivanja

Stigao kao veliko pojačanje, a nakon samo šest mjeseci napušta Inter?

Endin Čaušević

Keita Balte ljetos je stigao u Inter kao veliko pojačanje iz Monaca na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora.

Inter je uložio mnogo truda da dovede Keitu u svoje redove, a to su na kraju uspjeli jer su dogovorili posudbu. Interov cilj je bio da ga posude do kraja sezone i poručili su da će sigurno otkupit njegov ugovor od Monaca, no čini se da su se već predomislili.

Keita se nije naigrao u dosadašnjem dijelu sezone u Interu gdje većinom grije klupu za rezervne igrače. Italijanski mediji već špekulišu da će Keita nakon samo šest mjeseci napustiti Inter i vratiti se u Monaco, no interes za njega već je pokazao drugi klub.

Naime, ukoliko se Keita u januaru vrati u Monaco tu se neće zadržati dugo i prema svemu sudeći će na novu posudbu do kraja sezone i to u Wolverhampton. No, još uvijek se za sve pita Inter koji je izdvojio pet miliona eura za posudbu Keite.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko nekim čudom čelnici kluba s Meazze na kraju odluče otkupiti ugovor ovog Selegalca onda će na račun Monaca morati platiti još 30 miliona eura. Keita je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 11 utakmica za Inter i nije se upisivao u listu strijelaca.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi