Stigao odgovor iz Zrinjskog: Naš stav je jasan, a Petrović nije bio učesnik videokonferencije

Trener Radnika sinoć prozvao Plemiće

Stigao odgovor iz Zrinjskog: Naš stav je jasan, a Petrović nije bio učesnik videokonferencije

S. Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će prvenstvo u Premijer ligi naše zemlje biti nastavljeno iako su iz dana u dan izgledi za nastavak sve manji i manji. 

Klubovi su jučer održali novu video konferenciju sa predstavnicima Saveza, a iz krovne kuće bh. nogometa saopštili su da se 9 klubova izjasnilo za nastavak, dok su tri odgovora negativna.

Ipak, do dogovora o nastavku još uvijek nije došlo. Tačnije, situacija je nepromijenjena u odnosu na ranije sastanke, a Slavko Petrović, trener Radnika u razgovoru za SportSport.ba kritikovao je između ostalih Zrinjski i Sarajevo za koje je naveo da su za prekid, što je ističe za njega iznenađenje.

Kontaktirali smo HŠK Zrinjski na ovu temu. Ističu da Petrović i nije bio sudionik video konferencije i da je njihov stav po ovom pitanju veoma jasan. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao prvo, gospodin Slavko Petrović nije bio sudionik videokonferencije, ali ako i zanemarimo tu činjenicu, iako je, mora se priznati, neozbiljno tvrditi da si bio sudionik videokonferencije ako više od petnaest ljudi može potvrditi da niste, jako je neodgovorno tvrditi nešto što nije istina. Naš stav po nastavku natjecanja je poznat, službeno smo ga poslali Savezu, a prezentirali smo ga i službenim priopćenjem. Jučer smo samo ponovili da ćemo poštovati svaku odluku Saveza, ali smo u kontekstu priče o eventualnom nastavku sezone nakon predviđenog 7. lipnja konstatirali da je to moguće samo u teoriji. Naime, smatramo da je potpuno nerealno u lipnju i srpnju odigrati petnaest utakmica u ritmu srijeda-subota, a onda odmah u kolovozu nastaviti novu sezonu, još više jer će četiri naša kluba paralelno s prvenstvom igrati i europske utakmice. Mi smo u prethodne dvije godine igrali po šest europskih utakmica i dobro znamo koliko je taj ritam zahtjevan", istakli su iz redova Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
Ima li izvinjenja od SportSport novinara za sinoćnju laž koju ste plasirali narodu? Kad je izašao članak odmah sam napisao da prenosite obične gluposti. Uzeli intervju od lika koji nije ni bio učesnik sastanka. Amaterizam.
12 0
user1585686505
Pričajte Bosanski, kakav lipanj i kolovoz
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi