Stigla je potvrda: Everton doveo igrača Manchester Cityja
Delph nakon četiri godine napušta Etihad

Potpisao ugovor na tri godine

Stigla je potvrda: Everton doveo igrača Manchester Cityja · Zvanično

S. Pašalić

Everton je i zvanično potvrdio da je Fabian Delph novi igrač ovog kluba.

Dogovor je postignut tokom vikenda, a Everton će Manchester Cityju platiti 8.5 miliona funti, a ta cifra se može popeti i na 10 miliona funti.

29-godišnji veznjak je 2015. godine stigao iz Aston Ville u City za nešto malo manje od 10.5 miliona funti i nalazio se u posljednjoj godini ugovora sa prvakom Engleske, a sada je potpisao trogodišnji ugovor sa Evertonom.

Prošle sezone je odigrao 20 utakmica za Građane, a ovog ljeta je bilo nekoliko klubova koji su bili zainteresovani da ga dovedu, a Everton je bio najkonkretniji i sigurno je da će dobiti veliko pojačanje u veznoj liniji.

"Stvarno sam sretan što sam ovdje, dat ću apsolutno sve, ništa manje od 100 posto", rekao je Delph na internetskoj stranici Evertona.

"Klub u kojem sam bio, imao je uspjeha, posebno u posljednje dvije sezone, ali u posljednje četiri godine uspjeli smo osvojiti trofeje. Htio sam igrati više i prilika da dođem i igram za Everton je bila previše dobra da bi se odbila", dodao je Delph.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi