Štilić mijenja državljanstvo, postaje Poljak
Poljaci također pišu kako Štilić i kada dobije pasoš neće moći nastupati za njihovu reprezentaciju, budući da je već za Bosnu i Hercegovinu odigrao osam utakmice, od čega su dvije bile zvanične (Foto: EPA)

Već godinama igra u Poljskoj

Štilić mijenja državljanstvo, postaje Poljak

Semir Štilić, koji je u prošlosti nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, krenuo je u proces dobijanja poljskog državljanstva.

Sarajlija je prvi put u Poljskoj zaigrao 2008. godine prešavši iz Željezničara u Lech, a kako je u međuvremenu ispunio uslove za dobijanje državljanstva, uskoro bi se trebao voditi kao domaći igrač u tamošnjem prvenstvu.

Uvjet za stalni boravak bio je da u Poljskoj boravi neprestano pet godina. Imao je Štilić male pauze uzrokovane transferima u Tursku, Ukrajinu i Kipar, no to, kako pišu poljski mediji, neće predstavljati problem jer će ove godine kompletirati osmu sezonu u Ekstraklasi.

Štilić je tako uskoro dobiti karticu o stalnom boravku, što je prvi korak ka dobijanju poljskog državljanstva kojeg od prošle godine ima i naš Jasmin Burić.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Podsjetimo, Štilić danas u Poljskoj nastupa za Wislu Plock.

Top Komentari

Edy
Stilicovski
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi