Štilić: To što se desilo u APOEL-u je normalna stvar

Bh. internacionalac se vratio u Wislu

Štilić: To što se desilo u APOEL-u je normalna stvar

Bivši bh. reprezentativac Semir Štilić vratio se u Wislu iz Krakowa za koju je već ranije nastupao od januara 2014. do jula 2015. godine.

Štilić se iz Poljske zaputio na Kipar gdje je potpisao za APOEL iz Nikozije, u kojem je dobro startao, a potom pao u drugi plan.

Štilić se nakon jednoipogodišnje epizode u APOEL-u odlučio vratiti u svoj bivši klub, a u izjavi za medije istakao je šta je bio trenutak koji je 'prelomio' njegovu sudbinu u višestrukom kiparskom prvaku.

"Kada sam tek došao u APOEL sve je bilo odlično. Igrao sam, krenulo me je a postigao sam i pogodak u Ligi prvaka. Kasnije sam dao još nekoliko golova u ligi, ali onda je u klub stigao novi trener i sve se promijenilo. APOEL je klub koji svake godine promijeni sedam ili osam igrača i neki postaju višak. To je normalna stvar u fudbalu", rekao je Štilić, te progovorio o Wisli:

"Wisla danas nažalost nije kao onda kada sam igrao za nju, ali je i dalje veliki klub, a tako će uvijek i ostati. Ja se ovdje osjećam odlično i poznajem sve igrače. Iskreno se nadam da će proljetni dio sezone biti dobar".

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Wisla se u Ekstraklasi nalazi tek na 10. mjestu na tabeli nakon 20 kola, a osmo mjesto koje vodi u Playoff udaljeno je samo jedan bod.

Semir Štilić je za Wislu odigrao 52 utakmice i postigao je 16 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi