Štimac: Ovo je silovanje demokratije

Štimac: Ovo je silovanje demokratije

Nakon što je tijesno pobijedio u glasanju sa 25-24 stari-novi predsjednik HNS-a Vlatko Marković zahvalio je svim delegatima koji su glasali, te naglasio da se svašta događalo i ovoj kampanji u posljednjih šest mjeseci.

Za govornicu je izašao njegov protukandidat Igor Štimac koji je čestitao pobjedniku i poručio mu "želim da sada ostvarite sva ona obećanja koja ste dali u predizbornoj kampanji".

Nakon toga okupljenim novinarima Štimac je okupljenim novinarima u foajeu rekao:

"Bili ste svjedoci silovanja demokratije. Mislim da smo ih potpuno razotkrili. Naravno da ćemo se žaliti višim instancama. Ne smijemo na ovome stati, jer ako ovako ostane, nećemo ih se 100 godina riješiti", završio je Štimac koji je po završetku glasanja spornom delegatu saveza Dubrovačko-neretvanske županije Mati Previšiću rekao:

"Vi ste odlučili o novom predsjedniku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.