Stiže nam i 'potvrda', Allegri definitivno napušta Juventus
Allegri je uspješan s Juventusom u Italiji, no nedostaje trofej u Evropi

Neće ostati u Juventusu unatoč svemu

Stiže nam i 'potvrda', Allegri definitivno napušta Juventus

E. Škorić

I ako osvoji Ligu prvaka, Massimiliano Allegri će vjerovatno napustiti Juventus na kraju sezone.

Allegri s Juventusom hara Italijom već sezonama, no Liga prvaka je i dalje nedostižna za supermoćni Juventus. Dolazak Cristiana Ronalda je povećao šanse, ali Juve ima 0:2 iz Madrida protiv Atletica u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Sve su šanse da Juve neće osvojiti ni ove sezone Ligu prvaka, no čak i da uspije u tome, Allegri je, prema riječima njegovog mentora Giovannija Galeonea, od ljeta u nekom drugom klubu.

"Svi pitaju da li će otići u Premier ligu?! Ne znam, u Italiji ne postoji interesantan klub za njega. Bez obzira kako se Liga prvaka završi, njegova avantura sa Juventusom je gotova. Prošlog ljeta je odbijao ponude Arsenala, Chelseaja, Uniteda i Real Madrida, sve zbog toga da pokuša konačno osvajanje Lige prvaka. Ako ne osvoji nije velika stvar, svakako nije primoran da je osvoji zbog dolaska Ronalda", izjavio je Galeone.

Osvrnuo se kratko i na kritičare koji ove sezone ne puštaju Allegrija iz usta...

"Ne možete kritikovati trenera koji je osvojio 10 trofeja sa Juventusom", odgovorio je Giovanni.

Interesantan rasplet situacije: Gdje će Zidane, a gdje Allegri?

Londonski Chelsea navodno već traži zamjenu za italijanskog trenera Maurizija Sarrija.

Ovaj stručnjak je izložen velikim kritikama zbog slabih nastupa svog tima i neće biti nikakvo čudo ako prije kraja sezone dobije otkaz.

Pokušalo je navodno rukovodstvo londonskog kluba doći do Zinedinea Zidanea. Međutim, 46-godišnji stručnjak je odbio da preuzme vođenje Plavaca jer ima druge planove.

Ti planovi su sasvim jasni. Zidane želi posao u torinskom Juventusu sa kojim se povezuje otkako je odlučio napustiti klupu madridskog Reala u maju 2018. godine.

Zidane je spreman preuzeti vođenje kluba od Massimiliana Allegrija, koji bi vrlo lako mogao dobiti otkaz, ako Bianconeri ispadnu u osmini finala Lige prvaka.

Juve je poražen u prvom susretu sa 2:0 i trebaće im perfektna utakmica da prođu dalje. Ako na kraju ne uspiju proći, Allegri bi trebao postati bivši, ali neće ostati ni bez posla.

Upravo bi on mogao zamijeniti Sarrija u Chelseaju. Činjenica da nisu uspjeli angažovati Zidanea, navodi ih prema Allegriju, pa bi još jedan Italijan u samo godinu dana mogao sjesti na klupu londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je pred početak sezone otkaz dobio također nekadašnji trener Juventusa Antonio Conte, tim je preuzeo Maurizio Sarri, ali očigledno ni on neće dugo uživati u ljepotama Londona.

Zidane bi sa druge strane mogao preuzeti Juventus. Rukovodstvo tima ga svim silama želi angažovati i vjeruju da bi im upravo on mogao donijeti toliko željeni trofej Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi