Stiže novi dokaz: Messijeva majstorija protiv Liverpoola zapravo je nastala nakon velike prevare?

Ukrao tri metra kod izvođenja slobodnjaka

Stiže novi dokaz: Messijeva majstorija protiv Liverpoola zapravo je nastala nakon velike prevare?

Edmir Škorić

Još se govori o pogotku Lionela Messija iz slobodnjaka u prvom polufinalnom meču Lige prvaka između Barcelone i Liverpoola.

Barcelona je slavila s 3:0 i došla na korak od finala, a Messi je blistao prošle srijede s dva pogotka.

Posebno je bio impresivan njegov gol iz slobodnjaka za konačnih 3:0, no danas se o tome posebno priča jer je očigledno da je Argentinac ukrao tri metra prilikom izvođenja udarca.

Sam faul za slobodni udarac je upitan, pošto je Messi natrčao na Fabinha i čak ga udario pesnicom u glavu, ali sudija Kuipers je dosudio slobodni udarac.

Zatim je Messi pomjerio nekoliko metara loptu prema naprijed, a onda zabio gol.

Čini se da nije bilo sve po propisima, a taj gol Messija mogao bi da bude i ključan u borbi za finale, pošto je teško očekivati da Liverpool nakon 0:3 napravi senzaciju, posebno sada kada nema ni Firmina, a ni Salaha.

Susret na Anfieldu igra se u utorak navečer od 21 sat, a vidjet ćemo ima li Liverpool sange da barem napravi neizvjestan revanš ili će Barca lakše od očekivanog u finale Lige prvaka.

Na današnji dan prije četiri godine Lionel Messi je potpuno uništio Jeromea Boatenga

Lionel Messi je tokom svoje karijere mnogim igračima stvarao velike probleme. Osjetio je to na svojoj koži i Jerome Boateng prije četiri godine kada je imao svoj najpoznatiji trenutak u Ligi prvaka nakon što ga je Lionel Messi apsolutno uništio.

Tokom prve utakmice polufinala Lige prvaka 2015. Barcelone s Bayernom na Camp Nou, Argentinac je postigao dva gola, ali je ostalo upamćeno kako je 'slomio' oba skočna zgloba Jeromeu Boatengu.

Čak je i igrač Bayerna priznao kako mu je ova situacija bila smiješna. "To zapravo ne utiče na mene. Smijao sam se sebi. Kad padneš ili posklizneš se u situaciju i neko postigne pogodak, to je normalno", rekao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Te se stvari događaju, dogodilo se meni, događa se drugim igračima, nije me briga za te stvari." "Za mene, on je najbolji igrač na svijetu. To je nogomet. Ponekad odigraš loše ili se nešto tako desi",rekao je tada Boateng.

Top Komentari

zaboti janos
Najbolje je da mu zabranimo da igra i daje golove.Ciste teorije zavjere ili gluposti.
16 0
adaStolac
Sudija je zadnji koji odredjuje odakle ce se izvest slobodan udarac! Koliko je liverpul ove sezone u premieri dao golova iz ofsajda..pa sta, treba pisat peticiju za svaki gol, jeli?
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi