Stiže odgovor: Petković prokomentarisao 'izbacivanje' Behramija iz reprezentacije

Top tema u Švicarskoj

Stiže odgovor: Petković prokomentarisao 'izbacivanje' Behramija iz reprezentacije

Odluka Vladimira Petkovića da više ne računa na Johana Djouroua, Gelsona Fernandesa, Stephana Lichsteinera i Valona Behramija u reprezentaciji Švicarske podigla je mnogo prašine u tamošnjoj javnosti.

Konkretno, skandal je izazvao Behrami koji je odluku svog selektora nazvao "političkom", ali svoje riječi nije potkrijepio bilo kakvim dokazima.

"Petković me danas nazvao u podne. Mislio sam da me zove da normalno popričamo, ali mi je zapravo zatvorio vrata. Selektor ima pravo da kaže šta god želi, ali ovo je očito stvar politike", rekao je 33-godišnji Behrami nakon što je saznao da se na njega više ne računa.

Veoma brzo je stigao i odgovor selektora Vladimira Petkovića, koji je demantovao Behramijeve optužbe.

"Donio sam takvu odluku i ona je bazirana isključivo na sportskim razlozima. Nema to nikakve veze sa politikom", jasan je bio švicarski selektor rodom iz Sarajeva.

Valon Behrami je rođen 19. aprila 1985. godine u Mitrovici na Kosovu, a član reprezentacije Švicarske je od 2005. godine. Za nju je odigrao 83 utakmice, a nastupao je na čak četiri Svjetska prvenstva i jedini je švicarski fudbaler u historiji s takvim dostignućem.

Top Komentari

HasAnnn
Šiptari i Turci ista sorta, gori od goreg, Behrami ima 33.g i cudi se zasto nema vise mjesta oko njega, ista prica kao Turci sa Ozilom i laži oko tobože rasizma, puna podrška Bosancu Petkoviću !!!!
29 9
ismir rasimovic
sad ce ga jos i za rasizam optuziti jer je izbacio i Djourua...ccc.pa trener je taj koji odlucuje i procjenjuje ko jos uvijek treba i ko jos moze dosta toga dati za ekipu,a ova cetvorica su eto dali svoje ...a samo se eto Behrami oglasio."interesantno" u najmanju ruku.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti