Makedonac postao legenda u Rayo Vallecanu, ali na ljeto odlazi i pravi transfer karijere!

Kontakti su već uspostavljeni

Makedonac postao legenda u Rayo Vallecanu, ali na ljeto odlazi i pravi transfer karijere!

Endin Čaušević

Makedonski golman Stole Dimitrievski već skoro pet godina brani za Rayo Vallecano gdje je postao ljubimac navijača kluba iz predgrađa Madrida, no čini se da neće biti još dugo član istog. Špekuliše se da Dimitrievski želi napraviti iskorak u karijeri i transfer života koji je već spreman.

Dimitrievski je ponikao u dresu Rabotničkog za koji je branio dvije sezone u prvoj ekipi, a potom je početkom 2012. godine otišao put Italije i priključio se juniorskoj ekipi Udinesea u kojem nikada nije dobio pravu šansu.

Makedonac je bio na posudbama u Cadizu i Granaci, a potom je 2015. godine napustio Udine i skrasio se u Španiji.

Dimitrievski je branio ga Gimnastic iz kojeg je početkom 2019. godine stigao u Rayo Vallecano i za njega je to bio najbolji potez. U Rayo Vallecanu je zabetonirao mjesto u početnom sastavu, ali i brani zaista sjajno.

Već je skoro pet godina član ovog kluba gdje je već postao ljubimac navijača, no čini se da bi na kraju sezone moglo doći do razlaza. Dimitrievski ima ugovor do kraja sezone i nije pokazao interes da isti produži.

Oglasi

Rayo nudi Makedoncu novi ugovor, ali ovaj 29-godišnji golman vjeruje da je vrijeme da napravi novi iskorak u karijeri. Cilj mu je ostanak u Španiji, a na stolu ima već dvije ponude o kojima ozbiljno razmišlja.

Naime, interes za Dimitrievskog pokazali su Sevilla i Villarreal koji ga žele dovesti narednog ljeta bez obeštećenja. Oba kluba itekako cijene makedonskog golmana i kontakti su već ostvareni.

Dimitrievski će imati pravo već od januara da pregovara sa Sevillom i Villarrealom, te će očito birati između ova dva kluba.

Makedonac ima i ponude nekoliko klubova van Španije, ali ih je odmah odbio jer ne želi da napušta Pirineje gdje se skrasio i tu već živi deset godina, a i La Liga mu očito itekako "leži".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dimitrievski će kako stvari stoje sezonu završiti u Rayo Vallecano, a da li će na kraju potpisati za Sevillu ili Villarreal ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi