S Balkancima ne može niko: Na okupljanje reprezentacije došao u dresu Buffona, a u subotu šok!

Njegov idol

S Balkancima ne može niko: Na okupljanje reprezentacije došao u dresu Buffona, a u subotu šok!

Endin Čaušević

Reprezentacija Sjeverne Makedonije okupila se prije nekoliko dana pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ovu selekciju očekuju okršaji protiv Italije i Malte. No, u centru pažnje na okupljanju našao se iskusni golman Stole Dimitrievski koji se u zanimljivom stajlingu pojavio u kampu reprezentacije.

Sjeverna Makedonija nije baš na najbolji način otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo jer nakon tri odigrane utakmice ima samo tri boda do koja je došla pobjedom na svom terenu protiv Malte.

Jasno je da je teško očekivati da se S. Makedonija plasira kroz kvalifikacije na EP jer se nalazi u vjerovatno najtežoj grupi u kojoj su Engleska, Ukrajina, Italija i Malta.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije u ponedjeljak se okupila pred naredne dvije utakmice u kvalifikacijama, a ovu selekciju očekuje već u subotu okršaj na svom terenu protiv Italije, dok tri dana kasnije gostuje Malti.

Međutim, glavna tema javnosti na okupljanju ove reprezentacije bio je iskusni golman Stole Dimitrievski koji je oduševio sve kada se pojavio u kampu.

Oglasi

Ovaj 29-godišnjak već nekoliko sezona brani sjajno u Rayo Vallecano i sigurno je jedna od najvećih zvijezda koju Sjeverna Makedonija trenutno ima. No, da se radi o zaista sjajnom momku ovaj golman je pokazao dolaskom na okupljanje nacionalnog tima.

Dimitrievski je oduševio sve svojim stajlingom jer je obukao dres legendarnog Gianluigija Buffona koji očito ima u svojoj kolekciji, a radi se o legendarnom dresu Juventusa koji je star preko 20 godina.

Golman reprezentacije Sjeverne Makedonije je objavio nekoliko fotografija na Instagramu i pokazao svoj stajling, a komentari su zaista bili fantastični.

Dimitrievski je poručio u opisu da je to dres njegovo idola i očito je na taj način legendarnom Buffonu odao počast jer je on nedavno saopštio kraj svoje karijere. Dimitrievski će imati priliku da pozdravi Buffona već u subotu jer je legendarni golman sada član stručnog štaba selekcije Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Dimitrievski je ponikao u Rabotničkom, a u karijeri je pored Rayo Vallecana nastupao još za Udinese, Cadiz, Granadu i Gimnastic. U dresu reprezentacije S. Makedonije odigrao je 60 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi