Crvena zvezda dobila ogromnu ponudu za defanzivca

Erakovića želi Spartak

Crvena zvezda dobila ogromnu ponudu za defanzivca

M. Šljivak

Crvena zvezda dobila je ponudu za odličnog defanzivca Strahinju Erakovića. Za 22-godišnjaka je zainteresovan moskovski Spartak i poslali su ponudu vrijednu osam miliona eura.

Strahinja Eraković (22) karijeru bi mogao nastaviti u Rusiji. Mladog defanzivca želi moskovski Spartak koji je poslao zvaničnu ponudu Crvenoj zvezdi vrijednu osam miliona eura.

Vrijednost fudbalera na tržištu je za milion veća. Moguće je da će Zvezda tražiti više novca, a bit će interesantno vidjeti želi li Eraković s 22 godine otići u Rusiju jer svojim kvalitetom definitivno može u mnogo jače timove.

Eraković je dijete beogradskih crveno-bijelih. Prošao je sve omladinske kategorije, a za prvi tim je debitovao 1. augusta 2020. godine u duelu s Novim Pazarom.

Ubrzo je postao neizostvan član prvog tima. Igrao je zaista odličan fudbal i privukao je veliku pažnju na sebe.

Oglasi

Hoće li talentovani defanzivac donijeti odluku o odlasku u Rusiju u ovom trenutku ostaje nam da vidimo, ali definitivno bi bila prava šteta da pojača Spartak koji je kvalitetom trenutno vjerovatno ispod Crvene zvezde.

Eraković je u dresu Crvene zvezde odigrao 107 utakmica i nije se upisvao u strijelce.

Pet puta ja ovaj 22-godišnjak oblačio dres seniorske reprezentacije Srbije. Bio je član tima koji je išao na Mundijal u Kataru, no nije upisao minute.

Iz redove Zvezde su pred ovu sezonu otišla neka poznata imena. Za nešto više od milion eura napadač Aleksandar Pešić pojačao je Ferencvaroš, Radovan Pankov je kao slobodan otišao u Legiju, Milan Borjan je otišao na posudbu u Slovan.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Lista dolazaka je također velika, a u Beograd su stigli golman Omri Glazer, te afrički fudbaleri Edmund Addo (vezni), Jean-Philippe Krasso i Peter Olayinka (napad).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi