Haos u Španiji, kubovi neće igrati za vikend?!

Rok je postavljen

Haos u Španiji, kubovi neće igrati za vikend?!

Esmer Oštraković

Za vikend bi trebale biti odigrane utakmice u okviru španskog prvenstva, ali danas je njihovo odigravanje dovedeno pod znak pitanja.

Naime, sve fudbalske utakmice koje su pod pokroviteljstvom La Lige mogle bi da mudu otkazane.

Sve to najavio je prvi čovjek ovog takmičenja, Javier Tebas, a razlog je sve ono protiv čega su se klubovi borili prije nekoliko godina, a to je naravno Superliga Evrope.

Kako stoje stvari neke osobe koje su trenutno u La Ligi i klubovima koji se takmiče u ovoj ligi, žele ponovno pokretanje projekta Superlige Evrope.

Nakon što su prije dvije godine prije svega navijači svih klubova, ali zatim i igrači, te klubovi uspjeli ugušiti ovu ideju, čini se da se ona ponovo rađa.

Naime, U svemu je sportno što je španska Vlada nedavno usvojila Zakon o sportu koji sadrži niz amandmana, ali neki smetaju klubovima.

Tačnije, jedan je mnogo sporan, a radi se o tome da klubovi mogu da učestvuju i u Superligi Evropke i u domaćem prvenstvu istovremeno.

To su svi šampionati, pa tako i La Liga, odbili kada se pravio cart o Superligi Evrope, ali čini se da se sada radi po novim pravilima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tebas je u kontaktu sa svim klubovima, a najavljen je štrajk za predstojeći vikend ukoliko ne dođe do izmjene zakona o sportu.

Rok koji je postavljen jeste danas do kraja dana.

Top Komentari

denimen9
Nogomet gubi čar jedino ovim "na silu" pokušajima arapskih klubova da osvoje ligu prvaka, to je jedino što ubija čar nogometa, previše zvijezda, para i onda na terenu ništa. I čim se pojavila prva alternativa arapskim klubovima (koja btw omogućuje i njima učešće) odmah je to Ćeferin, Kalifa i mass media sahranili. Čim su vidjeli da i Juve i Barcelona, pa i Real bi mogli da imaju budžete podebljane sponzorima Super Lige, Kalifa i PSG su odmah znali da to što oni imaju neograničen budžet ništa ne vrijedi, i zato se opiru. Ali dobiti će pozivnicu ako ništa onda zbog Neymara, jer Super Liga traži i super igrače hahaha
2 1
denimen9
Radi guza ko meduzaaa. S obzirom da kvazi novinari sa ss.ba samo rade content, da pojasnim, na sudu Evrospke Unije se vodi rasprava oko toga ima li UEFA pravo držati monopol nad internacionalnim takmičenjima. Prema zakonima EU nema, međutim UEFA to radi i sada to tumači na sudu. Long story short, presuda je nekad iduće godine i ako presudi u korist Ćaće Pereza (prema zakonu EU bi trebalo) onda se Super Liga osniva odmahu sezoni 24/25. Tako da, moje želje će na ovaj ili onaj način biti uslišene a ko neće da gleda Real Madrid - Liverpool, eto mu Zrinjski - Sloga subotom u prime time-u
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi