Pellegrini našao izgovor za bruku u Zagrebu, navijači Betisa krenuli u osvetu: "Ni Dinamo nije..."

Izazvao lavinu komentara s onim što je rekao nakon meča

Pellegrini našao izgovor za bruku u Zagrebu, navijači Betisa krenuli u osvetu: "Ni Dinamo nije..."

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige jer su s ukupnih 2:1 pobijedili slavni Betis. Nakon meča u Zagrebu trener gostujućeg tima Manuel Pellegrini objasnio je zašto je španski klub koji je bio apsolutni favorit u ovom dvomeču na kraju ispao.

Dinamo je u prvoj utakmici koja se igrala u Sevilli prošle sedmice slavili s minimalnih 1:0, ali je Betis sinoć uspio da anulira tu prednost kada je Bakambu u 38. minuti pogodio za vodstvo gostiju na Maksimiru.

Međutim, u drugom poluvremenu Betis nije uspio da "prelomi" utakmicu što je Dinamo itekako iskoristio i došao do gola koji je prvaka Hrvatske odveo u narednu fazu ovog takmičenja.

Junak Modrih bio je Takuro Kaneko koji je na asistenciju Hoxhe zabio gol za 1:1 i erupciju oduševljenja navijača Dinama. Rezultat se nije mijenjao do kraja meča, te su Dinamo s ukupnih 2:1 slavio protiv Betisa i prošao dalje.

Mnogi su vjerovali da će Betis proći bez problema u osminu finala jer je španski klub bio apsolutni favorit, no izabranici Sergeja Jakirovića uspjeli su da prirede veliku senzaciju i izbace slavni klub iz Seville.

Oglasi

Nakon utakmice trener gostujućeg tima Manuel Pellegrini pojavio se pred kamerama kako bi dao komentar i pokušao je naći izgovor zbog čega Betis nije uspio da prođe Dinamo.

"Već sam u avgustu rekao da igramo s jednim klasičnim štoperom u Evropi i to je izuzetno teško. Registracije, povrede, prodaje igrača... Nismo imali ekipu da se borimo za ono što se od nas očekivalo i to je sva priča. S ovako oslabljenom ekipom nismo ni mogli dalje proći", rekao je Pellegrini.

Istina je da je Betis bio bez svojih ponajboljih igrača u okršajima protiv Dinama, ali svejedno Pellegrini je imao na raspolaganju respektabilan tim, no protiv Modrih nisu uspjeli da se proslave.

Ni navijači španskog kluba nisu zadovoljni s onim što je Pellegrini izjavio, te su poručili da je vrijeme da on prestane tražiti izgovore za sve neuspjehe i krivicu prebacivati na nekog drugog i jasno je da ni oni nisu očekivali ispadanje od Dinama.

Oglasi

"Kakav je ovo izgovor? Pa ni Dinamo nije isti taj tim koji je pobijedio Chelsea i Tottenham. I oni su u lošoj formi, ali su ozbiljnije i odlučnije ušli u ovaj dvomeč", napisao je jedan od navijača Betisa nakon što je čuo šta je Pellegrini izjavio.

Dinamo će danas saznati protivnika u osmini finala Konferencijske lige

Zagrebački klub već danas će saznati protivnika u narednoj fazi ovog takmičenja jer se u Nyonu održava žrijeb parova osmine finala Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Mogući protivnici Dinama u osmini finala su: Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce.

Današnji žrijeb osmine finala Konferencijske lige počinje u 13 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi