Vlasnik Leicestera kupio još jedan klub

Ima velike planove

Vlasnik Leicestera kupio još jedan klub

Tajlandska grupacija King Power, koja u svom vlasništvu ima Leicester City, stekla je većinska prava i u belgijskom drugoligašu Oud-Heverlee Leuvenu.

Vlasnik King Powera Vichai Srivaddhanaprabha odlučio je po uzoru na Monaco kupiti klub u Belgiji u sklopu svoje razvojne politike, a radi se o Oud-Heverlee Leuvenu za koji je ranije nastupao bh. fudbaler Muhamed Subašić. 

Predsjednik belgijskog kluba je potvrdio kako je grupacija King Power stekla većinski udio u upravljačkim pravima, te da će u Oud-Haverlee Leuven u narednom periodu dobiti značajnu finansijsku pomoć kako bi se tim vratio u elitni rang nogometnog takmičenja u Belgiji. 

Također, navedeno je kako Vichai Srivaddhanaprabha namjerava pomenuti klub staviti na nogometnu mapu i napraviti mu ugled, kao što mu je to pošlo za rukom sa Leicesterom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije