Strijelci danas posebno raspoloženi u Italiji

Na četiri utakmice 2:2

Strijelci danas posebno raspoloženi u Italiji

Edmir Škorić
Teme:

Dosta pogodaka viđeno je u tri današnja susreta trećeg kola italijanske Serije A.

Čak 12 golova palo je na tri meča. U duelu Empolija i Napolija nije bilo pobjednika, a meč je završen rezultatom 2:2.

Saponara je u trećoj minuti donio prednost domaćinu, ali je ubrzo Insigne izjednačio na 1:1. U 17. minuti Pucciarelli vraća prednost Empoliju, ali Allan u 50. postavlja konačnih 2:2.

Empoliju je ovo tek prvi bod, a Napoliju drugi u tri odigrana meča.

Istim rezultatom završen je duel Palerma i Carpija. Đurđević je u 88. donio bod Sicilijancima, a gosti su vodili do tada s 2:1. Palermo ima sedam bodova, Carpiju je ovo prvi bod nakon dva poraza na startu sezone.

U meču Sassuola i Atalante također je bilo dosta uzbuđena i također je završeno 2:2. Magnannelli i Floro su bili strijelci za domaće, Pinilla oba puta za goste. 

Pinilla je u 48. minuti isključen kod Atalante, a Vrsaljko u 84. kod domaćih. U 86. su gosti iz Bergama mogli do pobjede, ali Moralez nije pogodio s penala. 

Serija A, 3. kolo:

Empoli - Napoli 2:2 (Saponara 3, Pucciarelli 18/ Insigne 7, Allan 50)

Palermo - Carpi 2:2 (Hiljemark 6, Đurđević 88/ Vitiello 24 - ag, Borriello 64)

Sassuolo - Atalanta 2:2 (Magnanelli 22, Floro 40/ Pinilla 13, 33)

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.