Gokhan Inler bira između Premiershipa i Bundeslige

Ide u Leicester ili Schalke 04

Gokhan Inler bira između Premiershipa i Bundeslige

S. Bošković

Veznjak Napolija, Gokhan Inler, napustiti će redove ovog kluba i do kraja sedmice se pridružiti Leicester Cityju ili Schalkeu.

Tridesetjednogodišnjak je povezivan s prelaskom u Lisice, s kojima je i održao par sastanaka.

Za ovog igrača bili su još zainteresirani West Ham, Besiktas, te Fiorentina. Ipak, Napoli je prihvatio ponude od Leicestera i Schalkea, a sada je na švicarskom internacionalcu da odabere u kojom klubu želi nastaviti karijeru.

Pored Napolija, za kojeg je nastupio u 166 utakmica i postigao 13 golova u proteklih pet sezona, igrao je još iza Udinese,  Zurich, sakojim je osvojio dva puta nacionalno prvenstvo Švicarske, te Aaarau gdje je i počeo profesionalnu fudbalsku karijeru. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Član nacionalne selekcije Švicarske je od 2006 godine. Od prvog nastupa, pa do sad državni dres nosio je 83 puta, a gol je postigao šest puta. 

Vrijednost centralnog veznjaka je 5 miliona funti, a još nije poznata cifra koju će Napoli dobiti njegovom prodajom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.