Strootman je novi izdajnik Rome?

Prihvatit će ponudu Intera?

Strootman je novi izdajnik Rome?

Edmir Škorić

Ekipu Rome bi na kraju tekuće sezone moglo ostaviti još nekoliko igrača.

Roma je prošlo ljeto ostala bez Miralema Pjanića, a postoji opravdan strah kod navijača da će isto narednog ljeta napraviti još nekoliko važnih igrača.

Nije tajna da je Kostas Manolas na pragu odlaska iz Rome, a velike su šanse da će to napraviti i Kevin Strootman. Holandski veznjak bi, ukoliko se obistine razna medijska pisanja, trebao zaigrati u Interu.

Calciomercato je objavio kako Inter radi na transeru i smatra ga jednim od najvažnijih u posljednjih nekoliko godina. Strootman ima ugovor s Romom do 2018. godine, no Inter je spreman da ga plati i do 40 miliona eura.

Ukoliko dođe takva ponuda Intera, koji s novim vlasnicima lakše dolazi do zvučnih pojačanja, nema sumnje da će u Romi biti prisiljeni da se odreknu usluga svog veznjaka, koji bi u Interu zarađivao i milion eura više po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlazak Strootmana bi, uz najavljeni odlazak Manolasa i trenera Luciana Spallettija, bio pravi udarac na ambicije Vučice, čiji navijači konačno žele trofeje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi