Trka za mladog golmana: Stigle ponude Chelseaja i Intera
Foto: EPA

Alex Meret na meti velikih klubova

Trka za mladog golmana: Stigle ponude Chelseaja i Intera

Midhat Šljivak

Mladi golman Udinesea Alex Meret (20) oduševljava nastupima u dresu ekipe SPAL-a, gdje je posuđen do kraja ove sezone.

Meret je uz Gianluigija Donnarummu budućnost među stativama u Italiji, a ovaj sjajni golman je fantastičnim nastupima u Seriji B zaslužio poziv u reprezentaciju Italije.

Odlične odbrane su očekivano privukle veliku pažnju onih najvećih evropskih klubova i čini se kako će Udinese zadovoljno trljati ruke prodajom ovog mladog golmana.

Alex je glavna želja ekipe Chelseaja. Antonio Conte je navodno već poslao ponudu vrijednu šest miliona funti, ali je ponudu povećao Inter, koji je ponudio milion više.

Tu nije kraj. Interes za ovog talentovanog čuvara mreže pokazuje i torinski Juventus. Poznato je da Stara dama traži golmana koji će naslijediti velikog Gigija Buffona i sigurno je Meret u vrhu liste potencijalnih kandidata za gol Bianconera.

Udinese se za sada nije oglašavao o potencijalnoj prodaji, ali s obzirom da imaju na golu i još jednog fantastičnog mladog golmana Simonea Scuffeta, vjerovatno će jedan od njih već ovog ljeta ostvariti kvalitetan transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ponude koje stižu su izuzetno dobre, ali tim iz Udina sigurno želi više za talentovanog Mereta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi