U Olovu fudbalski praznik: Pogled na tribine govori više od riječi
FOTO: E. Oštraković

Stupčanica i Sloboda igraju derbi sezone

U Olovu fudbalski praznik: Pogled na tribine govori više od riječi

Haris Zilić

U 16:30 u Olovu je počeo derbi sezone u Prvoj ligi FBiH, duel dvije prvoplasirane ekipe u okviru 21. kola, NK Stupčanica domaćin je FK Sloboda.

Interes za ovu utakmicu je bio ogroman prethodnih dana kako domaćih navijača, tako gostiju iz Tuzle.

Prije samogp očetka utakmice tribine stadiona "Danac" bile su ispunjene skoro do posljednjeg mejsta. Navijači još ulaze tako da će u Olovu biti pravi fudbalski praznik.

Derbi će biti odigran pred punim tribinama što se će dati posebnu draž ovoj utakmici.

Da je meč jako važan pokazuje podatak da je arbitraža pripala sudijama sa Wwin lige naše zemlje, a glavni je Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Enes Đozić iz Sarajeva i Jure Musa iz Čitluka.

Ljajić je od ove sezone u Wwin ligi naše zemlje, no nema iskustva u derbijima, ni u Prvoj ligi FBiH, ali ni u elitnom rangu.

Oglasi

Stupčanica derbi dočekuje sa druge pozicije i 43 osvojena boda. Sloboda je ldier na tabelis a 47 osvojenih bodova.

Gledajući stanje na tabeli, Stupčanica je po blagim pritiskom iako do kraja sezone ima još devet kola pored ove utakmice danas.

Fenomenalna atmosfera vlada u Olovu

Ekipe igraju u sastavima:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Stupčanica: Milićević, Odinaka, Bešić, Subašić, Aletić, Božić, Karahmetović, Beganović, Bajrić, Alić, Islamagić.

FK Sloboda: Muminović, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Ćivić, Hadžibeganović, Kalesić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi