Suarez može u Juventus besplatno, ali svoje usluge namjerava skupo naplatiti

Da li će Urugvajac pojačati napad Stare dame?

Suarez može u Juventus besplatno, ali svoje usluge namjerava skupo naplatiti

Danima se pisalo da bi Edin Džeko mogao preći u Juventus, ali se sada kao novi napadač Stare dame uglavnom pominje Luis Suarez.

Ronald Koeman je izabran da bude čovjek koji će provesti "remont" u Barceloni, a jedan od otpisanih je navodno iskusni Urugvajac.

Iz Italije stižu vijesti da bi Luis Suarez, iako trenutno ima ugovor sa Barcelonom do 2021. godine, Nou Camp mogao napustiti bez naknade.

Katalonci su spremni na takav potez kako bi rasteretili budžet od Suarezove plate.

Dakle, 33-godišnji Urugvajac bi u Juventus mogao stići besplatno, ali to ne znači da neće skupo koštati torinski klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da bi Luis Suarez potpisao za Juventus ukoliko na Allianz stadionu dobije istu platu koju ima u Barceloni. Dakle, Suarez bi stigao besplatno, ali bi svoje usluge naplaćivao 15 miliona eura po sezoni.

Luis Suarez je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Liverpoola za više od 80 miliona eura, a uloženi novac je itekako opravdao. Tokom godina je odigrao 283 utakmice za katalonski tim, postigao 198 golova i upisao 109 asistencija. Osvojio je brojne trofeje sa Barcelonom, a u sezoni 2015/2016 se okitio titulom najboljeg strijelca La Lige (40 golova).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Svaka cast na statistici✌
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi