Suarez se vratio u velikom stilu u remiju Brazila i Urugvaja
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Suarez se vratio u velikom stilu u remiju Brazila i Urugvaja

Reprezentacije Brazila i Urugvaja su sinoć u Recifeu odigrali utakmicu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U sjajnom meču viđena su četiri gola, a na kraju je okončan podjelom bodova (2:2).

Tek što je utakmica počela, Brazil je poveo sa 1:0. Willian je ubacio loptu u peterac, gdje se najbolje snašao Douglas Costa koji je proslijedio u mrežu gostujućeg golmana. Već u 28. minuti bilo je 2:0 za Brazil. Fudbaler Pekinga Renato Augusto odlično je reagovao pred Fernandom Muslerom i savladao ga za sigurno vodstvo Selecaa.

Samo tri minute kasnije, Urugvaj se vratio u utakmicu preko Edinsona Cavanija, koji je pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.

Igrao se 48. minut kada je Urugvaj izjednačio na 2:2. Pereira je uposlio Suareza, a povratnik u reprezentaciju Urugvaja je odmah zablistao i pokazao zbog čega je izuzetno važan igrač za svoju selekciju. Napadač Barcelone je matirao Alissona za konačnih 2:2.


Na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vodi Ekvador sa 13 bodova, Urugvaj je drugi sa 10, a Brazil treći sa 8 osvojenih bodova. Plasman na Mundijal izborit će četiri najbolje reprezentacije u grupi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti