Subotičani "slučajno" upali u kvalifikacije i izbacili velikana u drugom pretkolu EL

Spartak izbacio prašku Spartu

Subotičani "slučajno" upali u kvalifikacije i izbacili velikana u drugom pretkolu EL

Spartak iz Subotice je do kvalifikacija za Ligu Evrope došao zahvaljujući činjenici da je Partizan u minuloj sezoni osvojio trofej u Kupu Srbije, pa se u srbijanskoj ligi otvorilo još jedno mjesto za ovo evropsko takmičenje.

Iako su jedva došli do kvalifikacija za LE Subotičani su danas potvrdili prolaz u treće pretkolo eliminisavši češkog velikana, Spartu iz Praga.

Spartak je u prvom meču na svom terenu slavio sa 2:0, ali su i tada mnogi sumnjali u prolaz ove ekipe jer je tek trebalo odigrati revanš u pragu. Ipak, ekipa iz Subotice je uspjela izvući poraz od 2:1 i tako proći u treće pretkolo gdje je čeka Brondby.

Poveli su domaćini preko Surala u 28. minuti susreta, a rezultatom 1:0 se otišlo na poluvrijeme. U nastavku Sparta dolazi i do drugog gola, preko Plavšića u 66. minuti, i anulira prednost Spartaka iz prvog susreta. Ipak, u 75. minuti Čečarić sa penala smanjuje na 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do kraja susreta su obje ekipe ostale sa igračem manje. Kod Spartaka je u 82. minuti isključen Marčić, dok je duboko u sudijskoj nadoknadi crveni karton u ekipi domaćina zaradio nervozni Sural.

Ipak, na kraju je meč završen rezultatom 2:1, a Spartak je prolavio prolaz u treće pretkolo Lige Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi