Uhapšen sudac koji je dosudio skandalozan penal za Spartak

Priveden u policijsku stanicu u Jagodini

Uhapšen sudac koji je dosudio skandalozan penal za Spartak

Zemljama bivše Jugoslavije, ali i cijelom Evropom, se jučer proširio snimak tragikomičnog jedanaesterca dosuđenog u Super ligi Srbije.

Na utakmici Spartaka i Radničkog (2:0), fudbalski sudac Srđan Obradović je svirao dva penala za domaću ekipu od kojih je jedan toliko smiješan da su mnogi ostali u nevjerici.

Prema pisanju srbijanskih medija, Obradović je priveden u policijsku stanicu u Jagodini zbog dešavanja na utakmici Spartaka i Radničkog, a navodno je obavio informativni razgovor.

Obradoviću ovo nije prvi put da donosi sporne odluke, što još više povećava sumnju u regularnost ovog slučaja.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, Srđan Obradović je na utakmici Spartaka i Radničkog mijenjao Milorada Mažića, koji je trebao suditi ovu utakmicu ali je došlo do promjene jer je u međuvremenu izabran za glavnog suca finala Lige prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi