Haos ispred suda, navijači kultnog kluba gube živce: Još nije poznato ko će igrati u ligi
FOTO: Gulvierimage (Andrea Rosito)

Da stvar bude komičnija prvenstvo je već počela

Haos ispred suda, navijači kultnog kluba gube živce: Još nije poznato ko će igrati u ligi

Haris Zilić

U Italiji je danas možda i odlučujući dan kada je u pitanju Seria B jer bi se na sudu trebala utvrditi konačna rješenja za Perugiu, Lecco i Regginu i saznat ćemo posljednjeg učesnika Serie B za ovu sezonu.

Seria B je počela, sa 19 ekipa jer se još ne zna 20. učesnik.

Lecco je to izborio kroz play-off Serie C , ali zakasnili su sa predajom dokumentacije za stadion, nakon čega su vraćeni u Seriju C, ali uložili su žalbu koja se razmatra. Epilog također čekaju Perugia i Reggina.

Perugia je prošle sezone ispala iz Serie B, ali ima šansu da ostane za zelenim stolom, ako ne prođu žalbe Lecca i Reggine.

Kultna Reggina je imala administrativnih problema, oduzeti su joj bodovi prošle sezone, a obzirom da nisu ništa poduzimali preko ljeta izbačeni su u Seriju C, međutim žalba je poslana na sud.

Oglasi

Reggina ima najmanje šansi da im kazna bude prihvaćena, pa su navijači stigli pred sud i poručili da niko neće ugasiti njihov klub pa ni korumpirane sudije. Sve je na rubu incidenata.

Perugia čeka cijelu situaciju i nada se da će biti odbačena žalba Reggine i Lecca i da će ostati drugoligaš.

Lecco je imao problem je ranije prijavio zamjenski stadion dok njihov ne ipsunjava uslove za Seriu B.

U Leccu su tokom ljeta radili dodatne popravke na svom stadionu i vjeruju da će sud prihvatiti njihovu žalbu.

Ako ne večeras, onda najkasnije sutra bi se trebao znati i posljednji učesnik Serie B u novoj sezoni, kao i preostala dva učesnika Serie C.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi