Sudac kojeg je Messi optužio za korupciju uputio odgovor Argentincu

Zambrano nije želio šutjeti

Sudac kojeg je Messi optužio za korupciju uputio odgovor Argentincu

Roddy Zabrano, glavni sudac s polufinalne utakmice Copa America između Brazila i Argentine, suočio se sa brojnim kritikama Argentinaca nakon što je njihova reprezentacija izgubila od Karioka. 

Argentinci nisu bili zadovoljni suđenjem Zambrana, a jedan od najglasnijih bio je Leo Messi koji ga je optužio za korupciju.

"Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Cijeli turnir sviraju 'sranja" na Copa Americi, a sada uopšte nije bilo VAR-a, ovo je nevjerovatno. Nadam se da će Conmebol uraditi nešto, ali mislim da neće biti ništa od toga jer Brazil upravlja svim, veoma je komplikovano", rekao je nakon meča Messi.

Danas, nekoliko dana nakon utakmice, Zambrano je odgovorio zvijezdi Barcelone.

"Vrlo sam miran nakon svega. Transparentan sam oko svog posla, pokušavam suditi najbolje što mogu. Srećom, sve je rečeno na terenu i VAR je sve sporne situacije snimio. Prije susreta smo znali da će to biti teška utakmica za suđenje. Znali smo da će onaj ko izgubi okriviti nekoga za poraz, a u ovom slučaju, mi smo za njih bili krivci", rekao je za radiostzanicu SuperK-800 pomenuti sudac.

Svemu dodajmo da nezadovoljni Messi na kraju turnira nije želio primiti medalju za treće mjesto.

Idealni sastav Cope bez Lionela Messija

Fudbalska reprezentacija Brazila na kraju je i osvojila Copa America.

Prvenstvo Južne Amerike održano je u ovoj zemlji, a na kraju su u finalnom duelu Karioke savladale Peru sa 3:1 i tako su po deveti put osvojile naslov najbolje selekcije Južne Amerike.

Očekivano, nakon osvajanja titule prvaka fudbaleri Brazila dominiraju i u izboru za najbolji sastav prvenstva, a tamo su petorica fudbalera ove selekcije.

Ono što je svakako veoma interesantno je činjenica da u idealnom sastavu Cope nema Messija koji je, ruku na srce, odigrao vrlo loš turnir.

Idealni sastav Copa America izgleda ovako:

Top Komentari

Mase007
Ma pusti ba Argentinskog patuljka. Nek se zali kome hoce.
0 1
Hooruk
Sta ima Paredes u idealnom sastavu. Komedija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi