Sudbina je htjela PAOK, ali Mihojević je bio blizu i regionalnog velikana
(Foto: Twitter/PAOK) Upravo je igrač kojeg je Mihojević trebao zamijeniti bh. fudbaleru otvorio vrata PAOK-a.

Kako je bivši štoper Sarajeva završio u Solunu?

Sudbina je htjela PAOK, ali Mihojević je bio blizu i regionalnog velikana

Mladi bh. štoper Marko Mihojević je krajem januara napustio redove FK Sarajevo i prešao u grčki PAOK. Sigurno da je ovaj transfer predstavljao značajan korak u njegovoj karijeri, ali i klub sa Koševa može biti zadovoljan razvojem situacije s obzirom da je inkasirao respektabilnu cifru.

Ipak, kako prenose mediji u Srbiji malo je nedostajalo da Mihojević Sarajevo zamijeni Beogradom, a ne Solunom.

Prema navodima portala MOZZARTSPORT mladi bh. štoper je bio velika želja generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Naime, "crveno-bijeli" su imali namjeru prodati Francuza Daminena Le Telleca, a njegov odlazak sa Marakane bi označio i početak potrage za novim štoperom.

Kao zamjena za Le Talleca u "opticaju" je bio i štoper BATE-a Nemanja Milunović, ali su u Zvezdi ozbiljno razmišljali o dovođenju Marka Mihojevića.

Potražite više informacija na temu Super League:

Navodno je postojao i određeni kontakt između Zvezde i Mihojevića, ali je ovaj transfer propao zbog toga što je Le Tallec odbio preći upravo u PAOK, pa su Grci odlučili rješenje u odbrani potražiti u FK Sarajevo.

Zvezda nije uspjela prodati Le Talleca PAOK-u, pa je odustala i od dovođenja Mihojevića. Tako je bivši štoper Sarajeva upravo zbog Le Tallecove odluke dobio priliku obući dres grčkog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti