"Sudija je vidio da on mora postići pogodak, pitamo se za koga se igra ova liga?"

U Omladincu razočarani

"Sudija je vidio da on mora postići pogodak, pitamo se za koga se igra ova liga?"

S. Mlaćo

Lokalni derbi 21. kola Druge lige Tuzlanskog kantona između Slobode Kerep i Omladinca iz Mionice privukao je mnogo pažnje.

Bilo je 'vruće' kako na terenu tako i na tribinama, a u Omladincu su razočarani nakon meča.

Ističu da su sudije režirale lakrdiju, te da glavni sudija Talović ne zaslužuje da dijeli pravdu ni u trećem rangu TK.

Oglasili su se saopštenjem:

"Naša ekipa nije uspjela da ostvari pozitivan rezultat i bude bolja od sudijske trojke iz Lukavca i ekipe Slobode iz Kerepa. Oko 1000 gledalaca imalo priliku da gleda neviđenu sudijsku lakrdiju koja će se dugo pamtiti i pričati. Naša ekipa je odigrala dobro i nije se moglo više po izrazito teškom i nakvašenom terenu, ali nije se moglo ni protiv Edisa Talovića koji je izmasakrirao našu ekipu, prvo nije dozvolio apsulutno bilo kakvu igru Omladinca, zatim je podijelio gotovo svakom igraču po žuti karton od kojih trojica neće moći nastupiti u sljedećoj utakmici, zatim je i to bilo malo pa je dao i crveni karton i na kraju kao šlag na tortu nepostojeći penal za domaćina koji je u najmanju ruku smiješan i kome se čitava javnost smije a uskoro će biti i video objavljen pa će i šira javnost biti upoznata o kakvoj se krađi i lakrdiji radi. Naime, počelo je sve fino i lijepo, u prvih 15-tak minuta gosti su bili bolja ekipa na terenu i prvu priliku je imao Haris Čolić Šoja gdje je nakon kornera Merisa Mustafića glavom sa pet metara šutirao malo iznad domaćeg gola. Onda na scenu stupa dotični sudija koji vidi da domaćin ne može da danas pobijedi bez njegove pomoći i daje vjetar u leđa domaćinima svojim namjernim greškama direktno uticao na rezultat današnje utakmice. Prvi gol ekipa Slobode postiže nakon ofsajda kojeg naravno sudija nije želio da vidi. U drugom poluvremenu sve isto, veliki pritisak na naše igrače, crveni karton Omladinca je visio u zraku, ali naši momci su imali snage da nadjačaju sve to i postignu pogodak nakon čega je nastala erupcija oduševljanja na stadionu. Strijelac je bio Edis Čolić Karilja. Sudija je nakon toga progutao knedlu i vidio da mu meč izmiče kontroli. Omladinac je nakon postignutog gola dobio dodatnu snagu i prenijo težište igre oko gostujućeg gola. Ali nedugo zatim ponovno na scenu stupa dotični sudija Talović te sudi nepostojeći prekršaj na 20-tak metara od gola. Igrači Kerepa ne iskorištavaju taj poklon i sudija Talović vidi da na kraju on mora postići taj pobjednosni gol i nakon sljedećeg kornera, koji se nije ni izveo sudi nepostojeći i smiješan penal za domaćina. Treći gol Kerepa isti scenarij isti akteri, nepostojeći prekršaj na 20 metara od gola", navode iz Omladinca, te dodaju.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

"Šta na kraju još reći za ovaku krađu, za koga se igra ova liga? Za savez? Za sudije?? Za koga? Za Taloviće?
Sudija današnjeg meča nije zaslužio da dijeli pravdu ni u 3. Kantonalnoj ligi i možda mu je bolje da se bavi svojim poslom, prihvati se mistrije i fangle i miješaj malter, a suđenje ostavi nekom drugom.
Našim momcima svaka čast na zalaganju i maksimalnom strpljenju jer trebalo je imat dobre živce pa završit današnju utakmicu. Sportski pozdrav".

Top Komentari

Klose
Bolje suđenje nego u Mostaru između Zrinskog i radnika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi