Sudija junak 24. kola u Prvoj ligi FBiH: Vidio sam da golman nepomično leži i sve mi je bilo jasno
FOTO: kakanj-live.com

Džemidžić brzom reakcijom spriječio tragediju

Sudija junak 24. kola u Prvoj ligi FBiH: Vidio sam da golman nepomično leži i sve mi je bilo jasno

Samir Mlaćo

U vikendu iza nas odigrani su susreti 24. kola Prve lige FBiH. Uzbuđenja nije nedostajalo, a junak kola ne dolazi iz Veleža, Olimpika, TOŠK-a...

Junak kola je mladi sudija Ernis Džemidžić iz Goražda koji je jučer dijelio pravdu na meču TOŠK-a i Viteza.

Domaći su od početka pokazali da žele tri boda i vrlo rano imali 2:0, te se činilo da će ovo biti lagan posao za Džemidžića i njegove pomoćnike. Ipak, u jednom trenutku šok na stadion. Mladi golman Viteza Jurica Badrov je prilikom jedne intervencije udario u stativu te ostao nepomično ležati.

Nastao je haos, ali je Džemidžić ostao pribran i povukao pravi potez. Dan nakon utakmice skromni mladić govorio je za SportSport.ba. Kaže da ne želi da jučerašnjem potezu pridaje pažnju, no na nagovor je ipak ispričao kako se sve izdešavalo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Igrala se 52. minuta kada se golman bacio u stranu, tu je bila stativa i vidio sam da kako lnepomičan leži. Otprilike sam znao o čemu se radi. Već je bio na strani i ja sam mu počeo vaditi jezik. Kroz malo je počeo dolaziti sebi i kada sam vidio da je bolje, u tome je došla i ljekarska pomoć. Sve je ispalo dobro, ali nije mogao nastaviti meč", kaže Džemidžić.

Potez mladog sudije svakako je za pohvalu, s obzirom da su sudije gotovo iz kola u kolo na meti kritika i žestokih uvreda, često i potpuno bespotrebno. Ipak, potez Džemidžića može da raduje sve normalne ljubitelje nogometa i sport, jer da mladi sudija nije na vrijeme reagovao, danas bi vjerovatno pričali o velikoj tragediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi