Sudija meča Napoli - Atalanta "na hlađenju"

Giacomellija nećemo vidjeti na djelu za vikend

Sudija meča Napoli - Atalanta "na hlađenju"

Piero Giacomelli je izostavljen sa spiska arbitara koji će ovog vikenda dijeliti pravdu u mečevima 11. kola Serije A. 

Vjeruje se da je Giacomelli poslan "na hlađenje" zbog kontroverzne "izvedbe" na utakmici Napoli - Atalanta, odigranoj ove sedmice u okviru 10. kola italijanskog šampionata.

Giacomelli se našao na meti kritika nakon što u samom finišu meča nije dosudio penal za Napoli, iako mnogi smatraju da je nad Llorenteom načinjen očigledan prekršaj, te jer je ingorisao VAR kao mogućnost i dozvolio Atalanti da krene u kontru i postigne gol za izjednačenje i konačnih 2:2.

Također, Giacomelli je isključio, inače mirnog, trenera Napolija Carla Ancelottija zbog protesta, a izrevoltirani strateg tima sa San Paola ga zbog toga nije štedio u svojim izjavama nakon meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo, inače, nije prvi put da se Giacomelli našao u centru kontroverze jer je svojevremeno (2017. godine) svojim odlukama "uništio" Lazio u duelu sa Torinom. Nešto kaznije je "isplivala" fotografija sa njegove FB stranice na kojoj se on nalazio u društvu Francesca Tottija, legende najvećeg rivala Lazija, Rome.

Ni Massimiliano Irrati neće suditi u Seriji A za vikend. On je "uzburkao strasti" kada je već u 31. minuti duela Rome i Udinesea fudbaleru Vučice Federicu Faziju pokazao direktan crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi