Samo je odmahnula glavom: Ono što je glavni sudija uradio asistentkinji je prvoklasno poniženje!

Scena pred meč Lecce - Sassuolo

Samo je odmahnula glavom: Ono što je glavni sudija uradio asistentkinji je prvoklasno poniženje!

Admin Čaušević

Sramotna scena viđena je pred utakmicu italijanskog prvenstva između Leccea i Sassuola. Ogromnu pažnju na sebe je skrenuo glavni arbitar meča Juan Luca Sacchi.

Italijanski fudbal već godinama ima problema sa rasizmom, a čini se da ne manjka ni diskriminacije prema ženskoj populaciji.

Apsurdna scena desila se u tunelu stadiona Via del Mare kada su se igrači Leccea i Sassuola pripremali za izlazak na teren predvođeni sudijom Sacchijem.

Iskusni italijanski sudija je pokazao nevjerovatan manjak poštovanja prema svojoj asistentkinji koja je na sve sam odmahnula glavom.

Naime, Francesca Di Monte je pružila ruku svom kolegi kako bi se pozdravili prije utakmice, a on ju je maksimalno izignorisao.

Umjesto da uzvrati pozdravom rukama, Sacchi je produžio do kapitena Leccea Gabriela Strefezze te se s njim pozdravio.

Oglasi

@about.flavia

Il nostro posto è ovunque vogliamo e decidiamo di ESSERE. Questo è ciò che ancora, alcuni uomini (e/o realtà che lo consentono) faticano a digerire. #leccesassuolo #seriea #AIA #AIAFGC #calcio #calcioitaliano #women #donnecalcio #nazionaleitaliana #nazionaleitalianadicalcio #calciatoribrutti #cronachedispogliatoio #donnenelcalcio #arbitri #calciofemminile #FGC #viral

♬ original sound - Didanim

Ponižena Di Monte je samo se okrenula, odmahnula glavom i čini se kiselo nasmijala na ponašanje svog iskusnijeg kolege.

Zbog ovog poteza Sacchi se suočio sa brojnim kritikama na društvenim mrežama, a komentari su da je ova scena slika i prilika italijanskog fudbala danas.

Inače, Di Monte ima 40 godina i već treću sezonu sudi kao asistentkinja u Seriji A nakon debija u sezoni 2021/22. Bila je delegirana i za mečeve Svjetskog prvenstva za žene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Leccea i Sassuola je završena rezultatom 1:1. Gosti su vodili golom Berarrdija iz penala, dok je domaćim bod na startu nastavka donio odlični Krstović.

Oba tima su se zadržala u gornjem dijelu tabele. Lecce je u vodnih osam kola skupio 12 bodova, dok Sassuolo ima dva boda manje.

Top Komentari

user1636137141
Nisu samo balkanci primitivci
2 0
Joe17
Sta ocekivati od kretena...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi