Neobične scene u Seriji A - Igrače često uhvate grčevi, a sada je "žrtva" bio sudija

Na meču Frosinonea i Rome

Neobične scene u Seriji A - Igrače često uhvate grčevi, a sada je "žrtva" bio sudija

Eldar Ganibegović

Sinoć smo u italijanskoj Seriji A vidjeli neobične scene kada je potrebu za pomoći imao glavni sudija utakmice nakon "duela" s jednim od fudbalera.

U okviru sedmog kola italijanske Serije A Roma je sinoć slavila na Olimpicu protiv Frosinonea, a rezultat je bio 2:0.

Vučica je povela preko Lukakua u 21. minuti, da bi Pellegrini postavio konačan rezultat u 83. minuti. Asistent kod oba gola bio je Dybala.

Nakon drugog gola vidjeli smo jednu zaista neobičnu situaciju, a u glavnoj ulozi bio je sudac utakmice.

Lopta je odbijena od strane jednog od defanzivaca Frosinonea i odletjela je u slobodno polje, gdje su se brzo dodala još dvojica gostujućih igrača.

Oglasi

Htio je loptu uzeti veznjak Rome, Houssem Aouar, koji je bio nešto dalje, ali ga je blokirao sudac Matteo Marchetti.

Alžirac nije mogao više "kočiti" te je naletio na suca koji je pao na teren, a zatim ga je uhvatio ​​grč u nozi. Vidjelo se da ga jako boli, no zahvaljujući brzoj pomoći Aouara uspio je nakon kratke pauze završiti meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon sedam kola Serije A Roma je tek 12. na tabeli sa samo osam bodova. Inter je vodeći (18 bodova), ispred Milana (18 bodova) i Napolija (14 bodova).

Sljedeći susret igrači Josea Mourinha igraju u četvrtak, 5. oktobra, kada će u Evropskoj ligi odmjeriti snage sa švicarskim Servetteom našeg Miroslava Stevanovića. Tri dana kasnije igrat će protiv Cagliarija u Seriji A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi