Sudija Sarajkić spasio prvotimca Goražda: Hvala mu, zaista je reagovao brzo
Kurtović ostao ležati bez svijesti, na kraju se sve dobro završilo

Stadion Mokri Dolac zanijemio nakon jednog duela

Sudija Sarajkić spasio prvotimca Goražda: Hvala mu, zaista je reagovao brzo

S. Mlaćo

Jučer su odigrani prvi susreti kvalifikacija za Prvu ligu FBiH. Budućnost je savladala Novi Travnik 2:0, dok su Posušje i Goražde remizirali (0:0).

Publika na Mokrom Docu u Posušju je vidjela neizvjestan meč, a pobjednika, ujedno tim koji će naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH ćemo znati nakon revanša koji se igra već u nedjelju.

Sami kraj ovog meča obilježio je duel prvotimca Goražda Nedima Kurtovića i jednog domaćeg fudbalera nakon kojeg je Kurtović ostao nepomično ležati, a publika i svi akteri su nakratko zanijemili.

Brzo je reagovao glavni sudija Semir Sarajkić iz Sarajeva koji je izvadio jezik Kurtoviću koji je ostao bez svijesti, te spriječio teže posljedice.

Dan nakon utakmice Kurtović je govorio za SportSport.ba.

"Dobio sam jači udarac u glavu par minuta prije kraja utakmice, izgubio sam svijest i zaista moram istaći brzu reakciju doktora sa obe klupe, ali naročito glavnog sudije Sarajkića koji mi je pritrčao i ukazao mi pomoć. Ovim putem želim da mu se zahvalim i izvinem jer sam ga ugrizao za prst, nesvjesno naravno. Hvala Bogu sve se na kraju završilo dobro", kazao je Kurtović.

"Sarajkić je brzo reagovao i to me zaista pozitivno iznenadilo. Moram istaći da je odlično vodio meč bez ikakvih primjedbi klubova, a posebno je oduševio tako brzom reakcijom. Zaista zaslužuje sve pohvale", kaže Zafir Kajević, sportski radnik iz Goražda koji je svjedočio jučerašnjem meču u Posušju.

Sarajkić i svi akteri jučerašnje scene sa Mokrog Doca zaista zaslužuju sve pohvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti