Turski fudbaler prodao sudiji lažnjak prilikom pozdrava, surova osveta je stigla iste sekunde

Platio je zbog šale na račun arbitra

Turski fudbaler prodao sudiji lažnjak prilikom pozdrava, surova osveta je stigla iste sekunde

A. Čaušević

Bizarna scena viđena je poslije utakmice turske druge lige između Genclerbirligija i Sakaryaspora koji je pripao domaćinu sa 3:1. U glavnim ulogama su se našli gostujući fudbaler i glavni sudija meča. 

Već sedmicama u turskom fudbalu vlada veliko nezadovoljstvo zbog načina na koji sudije dijele pravdu, a praktično svaki tim koji izgubi traži krivca u ljudima u crnom.

Nerijetko su to i igrači koji na svoj način pokušavaju da minimiziraju sudijski autoritet. To se odlično vidjelo na meču druge lige između Genclerbirligija i Sakaryaspora.

Nakon što je glavni sudija utakmice Ilker Yasin Avci odsvirao kraj fudbaler Sakaryaspora Murat Cem Akpinar mu je prišao kako bi mu čestitao na odrađenom poslu.

Pružio je Akpinar ruku sudiji, a kada je isto krenuo da urabi abitar fudbaler je svoju povukao, okrenuo lice i zaputio se prema svlačionici.

Oglasi

Kad je sudija Avci shvatio kako je ponižen, odmah je uzeo stvar u svoje ruke te je odlučio da se osveti 24-godišnjaku na jedini mogući način.

Iste sekunde je stavio ruku u džep te je Akpinaru pokazao žuti karton, odnosno crveni pošto mu je to bila druga javna opomena na meču.

Tako je turski fudbaler skupo platio pokušaj šale na račun glavnog sudije te bi nekoliko mečeva mogao završiti na hlađenju u zavisnosti od odluke Disciplinske komisije FS Turske.

Inače, gosti su bili ti koji su poveli preko Roshija, ali su ubrzo ostali sa igračem manje jer je isključen Kilić pa su domaći uspjeli slaviti na kraju sa 3:1.

Oglasi

"Sudije su bile loše, bio je penal za nas drugom poluvremnu, rekli smo mu da gleda VAR, a on nas je upozorio da šutimo", kazao je poslije meča trener Sakaryaspora Semih Ciftci.

"Prijetili su nam na terenu. Ne smijemo da izrazimo naše mišljenje. Hoćemo da se čuje naš glas kod FS Turske (TFF). Neka nam objasne kako se ovo radi. Nećemo šutiti", dodao je on.

Genclerbirligi i Sakaryaspor vode veliku borbu za plasman u play-off za Superligu pa i ne čudi zašto su se poraženi žalili na suđenje.

Podsjećanja radi, u decembru je sada suspendovani predsjednik Ankaragucua Faruk Koca sišao na teren te je pesnicom u lice udario Halila Umuta Melera, sudiju utakmice protiv Rizespora.

Poslije toga je prvenstvo Turske bilo i suspendovno na nekoliko dana. U međuvremenu se situacija koliko toliko normalizovala, ali klubovi se i dalje žale na suđenje.

Top Komentari

E.Car
U Turskoj prvo igrači treba da se malo edukuju i macipuju pa onda sudije da napadaju. Nisu igrali sa našim sudijama, čast Peljti, pa da se tako rješavaju problemi sa sudijama kod nas bi bilo mrtvih. Gledam u zadnje vrijeme njihovo prvenstvo i solidno suđenje u prosjeku evropskih sudija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi